Tempestini lider după prima zi a Raliului Argeșului 2020

Raliul Argesului CATENA – Powered by Peugeot 2020 a programat in prima zi de concurs doua probe speciale: o dubla parcurgere a specialei ”Godeni”, noutatea pregatita de organizatori in acest an.

Simone Tempestini si Sergiu Itu pornesc excelent in cursa si se instaleaza in pozitia de lider, acolo unde raman la finalul zilei gratie a doua victorii categorice de proba. Echipajul Napoca Rally Academy este urmat pe podium de Dan Girtofan si Tudor Marza, situati la 28,7 secunde in spatele liderului.

Desi nu puncteaza in clasamentul FIA, Alexandru Pitigoi si Toni Avram sunt pe locul trei in clasamentul OPEN, reusind timpi extraordinari cu superbul Porsche 911 GT3.

Ultima treapa a podiumului clasamentului general FIA este ocupata de surpriza raliului: echipajul Norbert & Francesca Maior are o viteza incredibila si este pe trei la finalul probelor de azi, in fata tuturor rivalilor, dar si a multor masini mai puternice.

Locul 5 in clasamentul general, Valentin Porcisteanu si Dan Dobre conduc in categoria RC2N, unde sunt urmati de echipajele Cristi Timisica & Gabriel Lazar si Razvan Trisnevschi & Traian Arsenescu. In clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice, fratii Maior conduc in fata lui Mihai Manole si Marc Banca, in timp ce Adrian Teslovan si Vajk Imre Cseh sunt pe trei.

In clasamentul RC3 lideri sunt Manole si Banca, urmati de Teslovan/Cseh si Cotut/Onofrei, cei care au abandonat dupa o iesire in decor, dar care probabil vor luas startul si maine. In spatele fratilor Maior, Csongor Szabo si Marcus Andreoiu sunt pe doi in clasa RC4, iar bulgarii Mishev si Yanakiev completeaza podiumul.

Cu doua victorii de proba, Raul Badiu si Gabriel Gaina sunt lideri in clasamentul RC5 si al Cupei Dacia, in timp ce Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca sunt pe locul secund al clasei si primii in Swift Cup. Clasa 11 are parte de o lupta superba, trei echipaje fiind intr-un ecart de 1,6 seunde: Bogdan si Delia Nastase, Adi Iliescu si Rares Badea, si Dorin Banciu/Ioana Stan. In clasa 12, Pitigoi/Avram sunt lideri, urmati de echipajele Costea/Voicu si Csato/Csikos.

In clasamentul Campionatului de Raliuri dedicat Vehiculelor Istorice, Gunther Graef, Bogdan Iancu si al lor BMW 1602 conduc categoric, fiind urmati de Andrei Agapian/Mihai Matara si Petru Constantinescu/Mihai Boboia.

Credit foto: RallyPhoto Hunters.

Recomandari pentru tine!