Prin victoria Raliului Brasovului 2022, Simone Tempestini a devenit campion national absolut pentru a 7-a oara

Prin victoria Raliului Brasovului 2022, Simone Tempestini a devenit campion national absolut pentru a 7-a oara

O adevarata dovada de profesionalism sportiv dus la cel mai inalt nivel de Simone Tempestini, i-a adus acestuia cel de-al 7-lea titlu national absolut din cariera in Campionatul National de Raliuri Betano, totul dupa ce pilotul Napoca Rally Academy s-a impus categoric in Raliul Brasovului 2022 – Editia 51

Prin victoria celor 7 din totalul de 10 probe speciale desfasurate la editia din acest an a etapei brasovene – pe drumurile de macadam – Simone Tempestini si Sergiu-Sebastian Itu au incheiat cu mare fast un sezon care i-a tinut cu sufletul la gura pe fanii raliurilor din Romania. Cei doi s-au impus fara probleme in Raliul Brasovului 2022 – Editia 51, devenind astfel campionii nationali absoluti ai CNR Betano. A doua pozitie din clasamentul general le-a revenit sibienilor Sebastian Barbu si Bogdan Iancu – cu 3 victorii de proba speciala – in timp ce campionul absolut de pe asfalt din acest sezon, l-am numit aici pe Andrei Girtofan, alaturi de Doru Vraja au completat podiumul in etapa de casa.

Unitatile de masura s-au pastrat si in cadrul clasei RC2, in timp ce podiumul general al Campionatului National de Raliuri Betano pe Macadam a fost identic pana la pozitia a treia, acolo unde au urcat harghitenii Adrian Teslovan si Vajk-Imre Cseh, dupa o noua demonstratie de forta si maturitate la bordul unei masini de nivel superior insa performante inferioare ultimelor generatii, ceea ce confirma ca cei doi se afla intr-un ascendent nu bun, ci deosebit de pozitiv.

Desi au condus detasat in cadrul Grupei N, Raul Badiu si Rares Fetean au fost nevoiti sa abandoneze cursa din postura de lideri dupa o incursiune in decor, astfel ca victoria din etapa brasoveana le-a revenit lui Bogdan Talasman cu Laurentiu Mandu, urmati de invitatii ucraineni Oleksandr Melnychuk si Liubomyr Shumakov, respectiv Adrian Grigore cu Andrei Papa.

Dupa o lupta frumoasa si demna de o finala, Marius Sincraianu si Alina Bianca Pop au fost fortati la abandon, astfel ca, victoria etapei brasovene la 2FWD – clasament dedicat masinilor cu tractiune pe puntea fata, cat si RC4 respectiv 208 R2 Cup le-a revenit tinerilor Cristi Sugar si Vlad Colceriu – cei doi devenind astfel campioni nationali la sezonul de debut al cupei monomarca. Pozitia a doua, in aceleasi ierarhii, a fost ocupata de Mihnea Tatu cu Levente Csegzy, in timp ce Bogdan Gheorghiu si Adrian Temes au completat podiumul.

Victoria la RC5 in etapa brasoveana le-a revenit localnicilor Istvan Soos – aflat la prima participare cu Renault Clio Rally5, alaturi de Akos Szabo – la debutul in competitie. Pozitia secunda le-a revenit lui Artur Luca si Sabrinei Nora Camarda, in timp, Costi Tudose si Teodor Gabriel Gaina, intr-o revenire sub regula Super Rally au completat podiumul clasei mai sus amintite, dar si pe cel al Clio Rally5 Challenge – identic cu al clasei – competitie la al carei final de sezon au devenit campioni nationali.

Lupta la RC5N nu a fost la fel de spectaculoasa, insa Paul Popa a oferit o lectie de maturitate alaturi de experimentatul Tudor Marza, cei doi fiind castigatori in etapa brasoveana atat la clasa cat si la Swift Cup. In ambele cazuri (clasamente), cei doi au fost urmati pe podium de Radu Lambrino cu Andrei Aitculesei, respectiv de Lucian Tugulea cu Radu Guramulta. De cealalta parte, Cupa Dacia si-a aflat campionii acestui sezon – in persoana lui Sebastian Scirlet si a navigatorului sau Eduard Robert Zamfirache, cei doi fiind urmati pe podiumul brasovean de Razvan Ungureanu cu Andrei Mitrasca – vicecampionii aceleiasi cupe in acest an, respectiv de sotii Radu si Dorina Luca.

Dupa abandonul din prima zi a sotilor Bogdan cu Delia Nastase, nimic nu a mai stat in calea lui Dragos Dinu si a lui Traian Arsenescu spre victoria clasei NAT11 de la Raliul Brasovului 2022 – Editia 51, cei doi fiind urmati pe podium de clujenii Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan. Dovada ca nu conteaza cate probleme te „lovesc” in viata, tu trebuie sa continuit a fost exemplificata prin victoria etapei de casa a lui Ciprian Lupu – singurul pilot profesionist aflat intr-un scaun rulant. Acesta, alaturi de copilotul deja traditional – Andrei Pintilii, s-a impus in clasamentul NAT12, perechea fiind urmata pe podium de banatenii Emanuel si Denisa Resiga. Desi campioni ai aceleiasi clase, Samuil Mircea si Calin Maier au fost nevoiti sa recurga la abandon tehnic in ultima zi a raliului.

Etapa de casa a insemnat o reusita deosebita pentru Radu Lambrino si Andrei Aitculesei – la prima prezenta competitionala pe macadam – cei doi iesind victoriosi si la Debutanti CNRB, urmati fiind de aceeasi Tugulea si Guramulta, respectiv de Vasile Ile alaturi de experimentatul Sebastian Itu. La Juniori, Cristi Sugar si Vlad Colceriu s-au impus din nou, urmati pe podium de Hanea cu Csegzy, respectiv Popa si Marza.

Astfel, Campionatul National de Raliuri Betano, precum si cel de Macadam, dar si Campionatul National de Rally2 au luat sfarsit in acest sezon, campionii sezonului urmand a fi premiati la Gala Campionilor din 3 decembrie de la Bucuresti – Opera Nationala.

Intr-o incheiere, Bela STOICA – presedintele Clubului Sportiv Auto Blic Brasov si director organizatoric al Raliului Brasovului 2022 – Editia 51, omul din spatele a nenumarate editii de succes pentru etapa brasoveana, a dorit sa transmita un mesaj la finalul festivitatii de premiere din Piata Sfatului: „In numele colegilor mei, va multumesc foarte mult pentru prezenta, pentru evolutie dar mai ales pentru rabdarea de care ati dat dovada in aceste doua zile frumoase de toamna. Pentru problemele negative pe care le-ati intampinat, ne cerem scuze si va asiguram ca fiecare minus pe care l-ati sesizat, va fi o imbunatatire pentru urmatorul an. Va doresc odihna placuta, drum bun spre casa si neinsemnate reusite pe mai departe. Ramaneti cu bine, ramaneti sanatosi si nu in ultimul rand, ramaneti voiosi – ati incheiat un sezon deloc usor, provocator din toate punctele de vedere – insa ati facut-o cu brio si trebuie sa va bucurati pentru meritele voastre.”

Raliul Brasovului 2022 – Editia 51 este un eveniment cofinantat de Primaria Municipiului Brasov, fiind organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brasov cu sustinerea Consiliului Judetean Brasov, Primariei si Consiliul Local Bran, Primariei si Consiliul Local Sacele, Primariei si Consiliului Local Predeal, Primariei si Consiliului Local Crizbav si Parcului National Bucegi.

Parteneri oficiali: TESS – importator oficial in Romania al brandurilor Audi si Volkswagen, Porsche Finance Group Romania, Mobil1 prin importatorul local Lubexpert, NetBet, Dinamic 92, Pro-X – Cosmetica si Intretinere Auto
Gazduit de: Ambient Hotels Brasov si Coresi Business Campus
Parteneri principali: Service Auto Chelu Brasov, TELL Security Systems Romania, Comprest, TurboCar Serv, Zizin, Cyclon Motorsport, Medecon, Centrul Medical Maria, Cricova, Konvekta, TehnoSting, PrintINK, Media Construct – agent de publicitate, IceTeam – Service si Motorsport, Sunete, Tiriac Auto Brasov
Parteneri media: RockFM, Zile si Nopti, Autorally, BizBrasov, brasovstiri.ro, newsbv.ro, Radio Romania Brasov FM

Evenimentul este organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si Ministerul Tineretului si Sportului, prin sprijinul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Tara Barsei” Brasov, Inspectoratul Judetean de Politie Brasov si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Brasov.

Recomandari pentru tine!