Punctul culminant al stagiunii ETR – cursa de 24h de la Barcelona

Unica grupare romaneasca ce activeaza in prezent pe plan international se pregateste de o intrecere de 24 de ore in acest weekend. Pentru al doilea an la rand, Endurance Team Romania s-a inscris la categoria GT4 in etapa din 24hSeries de pe traseul spaniol de Grand Prix de langa Barcelona.

Dupa tiparul de anul trecut, Endurance Team Romania ataca o cursa de 24 de ore dupa alte doua etape de cate 12 ore. Cu cea mai recenta evolutie a modelului Ginetta G55 de categorie GT4, formatia romaneasca a obtinut un prim podium pe Circuito de Navarra (Spania), apoi a fost constransa la abandon pe Autodromo Enzo e Dino Ferrari din Imola (Italia). Acum, ETR revine la Barcelona, acolo unde anul trecut debuta la clasa GT4 cu Ginetta de generatie anterioara (G50).

Credit foto: Alexandru Șiclovan

O asemenea durata nu poate fi completata doar cu doi titulari, iar Fabrizio Broggi si Sergiu Nicolae vor avea parte de un plus considerabil in runda catalana, prin contractarea experimentatului Michael Simpson, uzina Ginetta oferind totodata si sprijin tehnic suplimentar echipei romanesti prin detasarea unui inginer de cursa.

Simpson a avut un rol central in 2018 in dezvoltarea prototipului Ginetta de clasa LMP1 non-hibrid, cu care brandul lui Lawrence Tomlinson s-a prezentat in premiera la Le Mans. Cu numeroase curse de 24 de ore la activ, pilotul britanic vine pentru prima oara la Barcelona si tinteste victoria la clasa – un obiectiv curajos dupa dezamagirea de anul trecut, cand ETR a abandonat in Catalunya dupa 10 ore de concurs.

Credit foto: Alexandru Șiclovan

Concurenta este reprezentata de alte trei echipaje: NM Racing (Ginetta), gruparea de casa care a invins anul trecut, cunoscuta structura italiana Nova Race (Ginetta) si QSR Racing School (Mercedes), liderii la zi ai campionatului ce provin din Belgia. Joi sunt programate 8 ore de teste private, apoi vineri sunt antrenamente (de zi si de noapte) si calificari, iar cursa propriu-zisa va incepe sambata la ora locala 14:00. Mii de spectatori sunt asteptati la editia aniversara cu numarul 20, printre acestia numarandu-se adesea si grupuri de romani din comunitatile invecinate, care au sprijinit ETR in 2017 si asteapta aceasta reintalnire.

Recomandari pentru tine!