Start în formulă completă pentru Yacco Racing România la Trofeul Păltiniș

După o pauză de trei ani, Trofeul Păltiniș revine în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, iar echipa Yacco Racing România va lua starul în formulă completă.

Aurelian Andronache - Yacco Racing România (1)

În condițiile în care etapa de debut în sezonul competițional 2016 nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor pentru Yacco Racing România, cei patru piloți ai echipei sunt optimiști cu privire la Trofeul Păltiniș. Ovidiu Zaberca se află în pregătirile finale ale mașinii de concurs și speră să obțină un rezultat cel puțin la fel de bun ca în ediția 2012 a Trofeului Păltiniș. Atunci, Ovidiu Zaberca a reușit să obțină primul loc în prima manșă și un loc trei în manșa doi, astfel că vine la cea de-a doua etapă din sezonul 2016 cu moralul ridicat.

Îmi pare rău că nu am reușit să iau startul în prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, însă sunt pregătit pentru Trofeul Păltiniș și am toată încrederea pentru a obține un rezultat bun. Sigur, fiind prima cursă din sezon pentru mine și cu o mașină practic nouă, voi alege calea prudentă„, declară Ovidiu Zaberca. Aflat printre favoriții la titlul Open din acest sezon, Ovidiu Zaberca nu a luat startul la Râșnov, în timp ce Lucian Răduț a avut o ieșire în decor în prima manșă de la Râșnov, astfel că nu a punctat. În plus, nici Paul Andronic nu a luat startul în prima etapă, motiv pentru care lupta în calasamentul Open este deschisă.

După o ieșire în decor spectaculoasă pe linia de finish a Trofeului Râșnov, Costi Stratnic a reușit să remedieze daunele mașinii și va lua startul în a doua etapă. „Prima etapă a fost o înlănțuire de ghinioane care au dus la un abandon pentru mine. Aderența limitată, ploaia din partea a doua a traseului și anvelopele slick nu sunt deloc pachetul câștigător, iar rezultatul a fost unul care nu mă bucură. Din fericire, echipa tehnică a lucrat din plin în această pauză, iar mașina este complet refăcută și sper la un rezultat bun la Trofeul Păltiniș„, declară Costi Stratnic.

Aurelian Andronache a avut un rezultat bun la Trofeul Râșnov ținând cont de faptul că a efectuat urcarea pe ploaie și a obținut o clasare pe podium la grupa sa, aducând astfel 18 puncte prețioase echipei. „Păltiniș este o etapă nouă pentru mine, dar am încredere în mașină și sper să realizez un rezultat bun. Prima etapă nu a decurs așa cum am sperat, dar sunt optimist„, declară Aurelian Andronache.

Debutantul echipei, Andrei Barbu, a avut un debut promițător, reușind să obțină locul patru la Debutanți în prima etapă și să își treacă în cont 12 puncte importante în economia campionatului. „Prima etapă a decurs în parametrii normali pentru mine, am avut timp să mă obișnuiesc cu mașina și cu atmosfera de concurs, iar pentru Păltiniș îmi doresc un podium la Debutanți”, declară Andrei Barbu.

Echipa Yacco Racing România are în prezent 30 de puncte și se află pe locul patru în clasamentul echipelor. Trofeul Păltiniș se va desfășura în weekend-ul 21 – 22 mai pe sectorul de drum ce leagă satul Rășinari de stațiunea Păltiniș. Cu o lungime de 4.670 de metri, cu o pantă medie de 14% și cu diferență de nivel de 256 de metri, traseul este unul complex și dificil, mai ales din cauza suprafeței asfaltice care nu se află în cele mai bune condiții.

Echipa Yacco Racing România este susținută de uleiurile Yacco, de BCR, de Autonet Import și de Automobile Bavaria.

Credit Foto: rallyzoom.ro

Recomandari pentru tine!