Victorie pentru Ciovica la Trofeul Rasnov 2022

epantofi.ro

Brasoveanul Octavian Ciovica reuseste o victorie frumoasa la Trofeul Rasnov 2022, prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta care s-a desfasurat in acest weekend ( 2-3 Aprilie 2022 ).

Acesta a reusit pentru al doilea an consecutiv sa deschida sezonul cu o victorie, insa in sezonul precedent reuseste sa termine pe cea de-a treia pozitie la generalul Categoriei II, anul acesta avand sanse reale la titlu.

Etapa a fost una foarte buna pentru Costel Casuneanu, care reuseste sa domine prima zi, acesta reusind sa obtina cel mai bun timp atat in mansele de recunoasteri, cat si pe cele doua de antrenament de sambata.

Ciovica (Radical SR8) a reusit sa forteze in cele doua manse de concurs de Duminica, reusind sa aibe un timp asemanator pe ambele urcari, 1:55,916 pe prima si 1:55,911 in cea de-a doua mansa. Este a doua victorie la general obtinuta de Ciovica dupa victoria de anul trecut de la Cheile Gradistei.

Coastel Casuneanu (Skoda Fabia R5) a reusit in cele din urma sa urce pe locul secund la general, avand un handicap de 4,963 secunde dupa cele doua manse de concurs, fiind singurul turism de pe podiumul open. La bordul unui model Norma M20F, dobrogeanul Emil Ghinea reuseste sa urce pe cea de-a treia treapta a podiumului, aflat la + 6,450 secunde de lider. De altfel, Octavian Ciovica reuseste sa se impuna si la Categoria II, urmat de Emil Ghinea si de Szabo Botond. 

Casuneanu a reusit victoria la Categoria I, urmat de Bogdan Rusea care reuseste sa prinda podium la Cat. I, urmat de Mihai Manole care incheie pe trei la aceasta categorie.

Cu nume sonore importante care au lipsit de la aceasta etapa, Bogdan Rusea reuseste sa obtina al patrulea timp la general pe un model Renault Megane ( reusind victoria la Grupa 4 ), fiind urmat pe locul 5 de Mihai Manole pe un model Rally2 ( Skoda Fabia ) si de Mihai Stancu (BMW 320i) pe sase, acesta reusins victoria la Grupa 3.

Bulgarul Pavel Shenkov, pe un model VAZ 2107 de Grupa 4, a terminat al saptelea, iar Alin Luca care a fost prezent cu superbul Porsche 911 a obtinut cel de-al optulea timp, reusind si victoria la Grupa 2.

Fara rival la Grupa 1, Robert Barabas (Fiat 126) a inregistrat al noualea timp la open dupa cele doua manse de concurs de la Trofeul Rasnov 2022, iar Claudiu Erhan (Mitsubishi Evo 9, Grupa 4) a completat Top 10.

Rezultatele complete provizorii sunt disponibile pe live.fras.ro

Cea de-a doua etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta este programata pentru perioada 9-10 iulie, gazda caravanei fiind Resita, insa organizarea este inca sub semnul intrebarii, dupa ce echipa care pana acum a organizat evenimentul din Valea Domanului ( CB Rally ) a renuntat din anumite motive la etapa, iar FRAS asteapta semnarea contractului cu noul club care va organiza etapa.

Sursa foto: Fb Octavian Ciovica

Recomandari pentru tine!