Debutul sezonului de coasta aduce 79 de concurenti la Trofeul Rasnov 2022

Trofeul Rasnov 2022 este prima etapa din Campionatul National de Viteaza in Coasta si este programata sa se desfasoare in primul weekend a lunii viitoare, mai exact intre 2-3 Aprilie pe un traseu in lungime de 3,75 kilometri.

Un numar de 79 de concurenti sunt pregatiti sa fie prezenti pe urcarea de la poalele cetatii, iar lista de inscrieri se poate gasii pe pagina noastra dedicata acestei etape -> CNVC Rasnov, tot aici puteti gasii toate informatiile despre acest eveniment.

Incepand cu Trofeul Rasnov 2022, etapele vor functiona dupa noul regulament care include si Performance Factor, adica un calcul care consta in alocarea unei valori de performanta specifice fiecarui model de autovehicul, in functie de greutatea sa si de parametrii tehnici, fiind apoi repartizata in categoria, grupa si clasa specifica.

Trofeul Rasnov 2022
Credit foto: Flavius Croitoriu / rally art.ro

In sezonul actual vor ramane doua categorii: Cat I pentru masinile de productie si Cat II pentru monoposturi, insa va fi o diferenta de stabilire a grupelor.

Ultimul castigator a traseului a fost Calin Manitiu, care a reusit o victorie mare anul trecut gratie asfaltului umed dupa ploaia cazuta chiar inaintea startului pilotilor care se bateau la victorie. Piloti de renume din CNVC si nu numai, se regasesc pe lista de start.

Brasoveanul Octavian Ciovica va fi si el prezent la Trofeul Rasnov 2022, luand startul cu acelasi material de concurs, Radical SR8, acesta fiind „acompaniat” de Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3 CUP), Emil Ghinea (Norma M20F), Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), Botond Szabó ( Radical SR3 RS ) care vor face sa rasune zona Rasnov asa cum am asteptat cu totii dupa incheierea sezonului trecut.

Trofeul Rasnov 2022
Credit foto: Flavius Croitoriu / rally art.ro

In cadrul Categoriei I se regasesc nu mai putin de 66 de concurenti, mai exact 62 la Categoria I ( coef:2 ) si 4 in cadrul Categoria I ( coef:1 one event ). Trei piloti se vor duela la Categoria II la bordul unor monoposturi superbe, iar la Electrice avem o premiera europeana. Dominic Marcu & Tesla Model 3 Performance vor lua startul in CNVC odata cu Trofeul Rasnov 2022, acestuia alaturandu-se la aceasta categorie si Andrei Barbu pe un model Mini Cooper SE.

La Istorice vor pilota 8 sportivi, care vor aduce pe drumul cetatii superbele modele Dacia 1310, Dacia Sport, Dacia 1310 TLX, dar si modele ca Oltcit TTS, Opel Kadett sau modelul Austin Mini Cooper pilotat de Bogdan Barbatu.

Timpii live si clasamentele de la Trofeul Rasnov 2022 se pot vedea pe https://live.fras.ro/hill-climb

Recomandari pentru tine!