Emil Nestor este campion dupa o noua victorie cu record

Emil Nestor a obtinut a cincea victorie consecutiva, din tot atatea posibile, in Campionatul National de Viteza in Coasta Total, fiind cel mai rapid la Transalpina Challenge si si-a adjudecat, in premiera, titlul Categoriei II.

Noul campion a stabilit totodata si un nou record al traseului dintre Novaci si Ranca, doborand bariera stabilita in urma cu numai un an de legendarul Lucien Hora. Pentru Nestor e al cincilea record stabilit in 2020, avand cel mai bun timp din istorie la toate cele cinci runde desfasurate.

Nestor a coborat constant timpul de-a lungul celor doua zile de concurs de pe Transalpina, iar duminica, in prima mansa, a fost cronometrat cu 2:29,070, cu 2,5 secunde mai rapid decat vechiul record. Acesta a beneficiat si de abandonul lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), singurul care a coborat la randul lui sub recordul din 2019. Inaintea manselor de concurs, diferenta dintre cei doi era de doar 0.18 secunde, insa Dumitrescu a iesit in decor chiar la prima urcare.

Victoria i-a asigurat lui Nestor si din punct de vedere matematic titlul de campion national la Categoria II, cea dedicata masinilor de competitie. La bordul unui prototip Norma M20F, pilotul bucurestean are maximum de puncte cu o etapa inainte de final, 125, fiind urmat de Silviu Dumitrescu (51) si Costi Stratnic (46).

Podiumul open de pe Transalpina a fost completat de bulgarul Stefan Stoev (Silver Car EF 10) si de Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo 9).

La Categoria I, cea dedicata masinilor de productie, fara modificari, victoria de la etapa gorjeana i-a revenit lui Mihai Leu (Ferrari 458 ChallengeEvo), urmat pe podium de Alin George Luca (Porsche 911 GT3 CUP) si Alex Mirea (BMW M2). Aici, titlul s-a decis inca de la Baia Mare, revenindu-i pentru al doilea an consecutiv lui Leu, iar cea mai importanta lupta ramasa pentru ultima etapa va fi cea pentru locul secund, intre Luca si Mirea.

Transalpina Challenge a stabilit si campionii la grupe. Ciprian Ciobotaru s-a impus la Grupa A, Claudiu Erhan este noul campion al Grupei N, iar Costi Stratnic la la Grupa E2 (H). Se stiu deja si cei care vor urca pe prima pozitie la Debutanti si Juniori la Gala Campionilor. Botond Szabo este noul campion al juniorilor, iar Marius Adrian Popescu la cei aflati in primul sezon.

Rezultatele Transalpina Challenge sunt disponibile aici.

Etapa finala a Campionatului National de Viteza in Coasta Total se va desfasura in perioada 10-11 octombrie la Poiana Brasov.

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!