CNVC

Paul Andronic in sezonul 2017 a CNVC

Am terminat și ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2017. Campionatul din acest an a avut 8 etape, iar ultima a fost Trofeul Opel ce a avut loc la Brașov în weekendul 14-15 octombrie.

Paul Andronic, pilotul Autotehnica a reușit să câștige acest campionat printr-o performanță continuă, o evoluție sportivă constantă de la etapă la etapă și prin prisma mașinii lui de concurs, un Mitsubishi Lancer Evolution 5, care s-a comportat exemplar și care nu a avut probleme tehnice majore în decursul campionatului. În acest an Paul a reușit să își bată recordurile pe aproape toate traseele la care a participat reușind chiar să își îmbunătățească personal best-ul cu 3-4 secunde.

Din păcate, Paul nu a reușit să termine cea de a 2-a manșă de concurs a Trofeului Opel din cauza unui furtun care a sărit, fiind singurul abandon din acest campionat. Cu toate că titlul de Campion Național Absolut a fost adjudecat de la Câmpulung, Paul a luptat până la capăt, dovadă fiind timpul care s-a văzut în prima manșă de concurs. Echipa Autotehnica a avut ca target tot locul 1 și la această etapă, dar nu s-a terminat cum au sperat. Putem spune că a fost un rău care a venit totuși într-un moment oportun, deoarece Paul și-a asigurat locul de campion. 
Datorită alternanței la vârf, punctele s-au împărțit în mod echilibrat iar titlul a venit către pilotul cu cea mai bună constanță. În acest campionat a beneficiat pilotul care a avut o constanță bună în clasament, în acest caz fiind vorba de Paul. Singura etapă a acestui an competițional unde Paul nu a reușit să urce pe podium a fost etapa de la Sinaia deoarece a început ploaia în timpul primei manșe de concurs și nu toți piloții au beneficiat de un traseu uscat.

paul andronic

În acest an, Paul a reușit să își dezvolte constant abilitățile de pilotaj, să găsească mereu posibilități pentru dezvoltarea mașinii de concurs și s-a adaptat foarte bine la competitivitatea anului, competivitate care a fost la un nivel foarte ridicat, dovadă fiind faptul că până la etapa de la Câmpulung Muscel erau 4 piloți favoriți la titlul de Campion Național Absolut.

Un lucru care a marcat acest campionat a fost vremea ploioasă care a fost preponderent prezentă. Singura etapă la care nu a plouat în acest an este etapa de la Reșița, iar la Teliu, în prima parte a zilei de Sâmbătă am găsit un traseu ud deoarece cu o zi înainte plouase.

Ca o concluzie a acestui sezon putem spune că a fost unul foarte disputat, bătălia a fost aprigă, iar în anul următor, în 2018, Paul va purta numărul “1” pe mașina de concurs și acest lucru va duce la participarea la cel puțin o etapă europeană de viteză în coastă.

Titlul de Campion Național Absolut al anului 2017 a fost obținut și datorită sponsorilor care i-au susținut performanța lui Paul: Repsol prin Valtec România, Pirelli prin Pirelli Tyres România, MoTeC prin MoTeC România și Rosssport UK și partenerul media AMOS News.

 

credit foto: rallyzoom.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.