Romanian Endurance Series: Willi Motorsport continua seria victoriilor la Targu Mures

Sezonul cu numarul 4 al Romanian Endurance Series by ACR a programat cea de-a patra etapa pe Transilvania Motor Ring, loc unde s-au adjudecat primele titluri la clase si unde rezultatele au sporit miza finalei ce va avea loc peste doua luni.

Evoluand singur de aceasta data la comenzile Ginettei G55 GT4, Sergiu Nicolae a dominat ziua de duminica, rezolvand cu facilitate ecuatia victoriei – intai cu plecare din pole position, apoi cu un start excelent pe grila inversata a mansei secunde. Astfel, seria de victorii consecutive in RES este prelungita si ajunge la cota 4. Cele 50 de puncte stranse aduc echipajul Willi Motorsport la doar un punct de liderul sezonului (BADI) inaintea rundei decisive.

Cel mai apropiat urmaritor la Targu Mures a fost Cayman-ul AVG Motorsport pilotat de Albert si Stefan Unchiasu, care cu punctele adunate urca in clasamentul general si poate spera sa completeze podiumul sezonului la Open. Nou-venitii Camil Perian si Florin Tincescu (Porsche) au obtinut victoria la categoria A3, unde concurenta reprezentata de BMW-ul WCR-Condor a fost tradata de mecanica. Cu probleme tehnice s-au confruntat si cei de la Blitzwolf, echipajul format din Cristian Ionescu si Ovidiu Zaberca fiind la prima cursa cu prototipul Radical SR3 RS care se impunea in RES in urma cu doi ani.

Ciprian Petrareanu si Alexandru Cascatau au incheiat socotelile matematice in ceea ce priveste titlul la A2 la finele unor evolutii solide, fiind pentru prima oara cand Honda Civic incheie in top 3 o mansa din RES. Lupta de la A1 a ramas la fel de apriga intre cei 4 combatanti ramasi sa-si dispute titlul dupa promovarea perechii Ionescu/Zaberca. Theodoros Perimenis (Exelixis Motorsport) s-a impus la clasa in prima mansa, insa duelul la limita purtat cu Mihai Zamfir in cea de-a doua cursa a facut ca Philip Andriescu sa fie cel ce a adunat cele mai multe puncte la RES4. Intre echipajele Zamfir/Voicu, Perimenis, Andriescu si Duma sunt doar 11 puncte, asa ca oricare dintre acestia poate cuceri titlul cel mai disputat al anului.

Musafirii acestei etape au avut parte nu doar de intrecerile intense, ci si de experiente menite sa recompenseze pasiunea pentru universul competitiilor de circuit. Jurnalisti, tehnicieni si artisti au luat loc in dreapta pilotilor profesionisti in BMW Race Taxi, descoperind secretele Transilvania Motor Ring la bordul modelului M240i cabrio. Pe o vreme prietenoasa, pilotii s-au bucurat sa vada in tribune multi copii care si-au scos parintii din casa pentru curse, cei mici fiind recompensati de pilotii WCR-Condor si cu postere ale filmului ”Povestea incredibila a lui Enzo” ce ruleaza acum in cinematografele din tara.

Finala Romanian Endurance Series va avea loc pe MotorPark Romania in ultimul weekend al lunii octombrie.

Clasament general:

1. BADI 119p
2. Willi Motorsport 118p
3. Carbogaz Racing 68p
4. Blitzwolf 1 61p
5. Exelixis Motorsport 61p

Lideri la clase:

GT4 – Willi Motorsport 30p
TCR – BADI 30p
Cayman Trophy – AVG Motorsport 20p
A3 – DV8 Racing 36p
A2 – WCR Condor 50p
A1 – Blitzwolf 1 64p

Romanian Endurance Series se bucura in acest an de sprijinul partenerilor BMW, Repsol, Michelin (prin dealerul APR Competition – unic dealer autorizat Michelin Motorsport pentru Romania), BPRacing.ro, AVG Motorsport, vinul.ro, si 100% Sport. Foto: AB Images. Mirachi – Merlot rose 2018 a fost vinul ales de Crama Histria pentru a recompensa pilotii in acest sezon.

Recomandari pentru tine!