Adrian Raspopa continua atacul la Raliul Moldovei Bacau

Ziua secunda a Raliului Moldovei Bacau a debutat cu un scurt service de 15min pentru concurenti, timp in care mecanicii au realimentat masinile de concurs cu benzina si au efectuat eventuale schimburi de anvelope.

Chiar daca ploaia cazuta azi noapte a adus putin noroi pe probe, pilotul local Adrian RASPOPA a continat in acelasi ritm aratat cea de-a doua parte a zilei de ieri. In acest fel echipajul Adrian RASPOPA/ Cosmin DIACU a reusit sa recupereze din ecartul de 56s la finalul primei zile a raliului, fata de vicecampionul national Dan GiRTOFAN.

Recuperarea a inceput inca de pe prima proba a zilei, Trebes in lungime de 13.35km, RASPOPA reusind sa ii fure 8.7s lui GiRTOFAN care a facut o cursa fara a forta, profitand de ecartul confortabil. Cea de-a doua proba a zilei Hemeius, cu o lungime de 8.35km, a fost castigata tot de echipajul bacauan cu 1.5s in fata aceluiasi GiRTOFAN.

Bogdan si Delia NASTASE isi pastreaza locul 3 cu un ecart suficient fata de Enis ARIF aflat pe locul al patrulea. Performanta spre care se indreapta echipajul NASTASE este cu impresionanta avand in vedere ca se afla la volanul unei masini de clasa 11, rezervata automobilelor cu omologare FIA expirata, insa, acestia nu vor puncta in clasamentul general FIA, in acest fel locul al treilea in clasamentul general FIA va merge la Enis ARIF.

Enis ARIF si-a mentinut evolutia buna de ieri si a reusit sa se distanteze si mai mult fata de Cristian DOLOFAN marind ecartul cu inca 15.1s pe prima proba si 8.8s pe cea dea-a doua

Concurentii vor avea de parcurs, in cea de-a doua jumatate a zilei, o noua bucla alcatuita din cele doua probe Trebes si Hemeius, urmand ca ziua sa se incheie cu mult asteptata proba Power Stage, care va oferi puncte suplimentare primilor 5 clasati.

Ultima proba proba Raliului Moldovei Bacau 2020, care va reprezenta totodata si ultima proba a sezonului competitional 2020 al Campionatului National de Raliuri, va fi Superspeciala Speed Park, proba revenita in Raliul Moldovei Bacau cu ocazia editiei aniversare de 10 ani. Din pacate fanii raliurilor nu vor avea acces in tribunele circuitului, datorita masurilor de preventie a raspandirii virusului Covid-19, insa va putea fi urmarita live pe site-ul sportextra.ro si pe pagina de YouTube a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Raliul Moldovei Bacau se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si va incheia sezonul 2020 al Campionatului National de Raliuri Betano.

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Maine, Jidvei, Speed Park, Romsilva, Helios Bacau, WILO Romania.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.

MULTUMIM PARTENERILOR CARE NE SUSTIN DE 10 ANI!

Recomandari pentru tine!