Sase echipaje se lupta in Swift Cup la Raliul Iasului 2023

Digiqole Ad

Swift Cup revine in plina actiune in acest weekend, odata cu desfasurarea Raliului Iasului. Cu patru etape care au avut loc in prima jumatate a sezonului si dupa o pauza de vara, echipajele se vor intoarce la bordul modelelor Suzuki Swift Sport pe macadamul din Moldova in perioada 8-10 septembrie.

Evenimentul programeaza in 2023 un numar de sapte probe speciale si un total de 117 kilometri cronometrati, majoritatea pe macadamul din padurile Moldovei.

Fanii motorsportului pot urmari echipajele incepand de vineri seara, actiunea debutand la ora 20:00 cu startul festiv de pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant din Iasi, unde pilotii si copilotii vor fi disponibili pentru autografe sau sesiuni foto. Cinci probe speciale sunt programate sambata, printre care si cea dedicata spectatorilor: superspeciala din zona Rapa Galbena va fi locul principal al spectacolului incepand cu ora 18:45. A doua zi de concurs va continua cu doua parcurgeri ale probei de langa Dobrovat – Ciurea, traseul fiind cunoscut pentru saritoarea de pe finalul specialei, unde fanii aplauda fiecare „zbor” al masinilor de concurs.


Un numar de sase echipaje si-au trecut numele pe lista inscrierilor in Swift Cup:

1. Alexandru Cazacu & Levente Csegzy – 137 puncte
2. Eduard Crintoiu & Andrei Padure – 113 puncte
3. Mircea Crisan & Florin Valenas – 101 puncte
4. Paul Popa & Tudor Marza – 89 puncte
5. Silvan Cimpoesu & Sorin Colceriu – 57 puncte
6. Sorin Lungu & Mihai Talpau – 47 puncte

*in ordinea clasamentului provizoriu
Paul Popa si Tudor Marza pornesc in postura de favoriti datorita experientei in cupa monomarca si a numeroaselor curse la bordul modelului Swift Sport. Cei doi tintesc victoria in Swift Cup si in cadrul clasei RC5N, acolo unde sunt incadrate masinile Suzuki, dar si un podium in categoria juniorilor. Un rezultat bun la Iasi ar aduce echipajul in lupta directa pentru titlul cupei monomarca la ultimele doua curse programate in acest sezon.

Lider in clasamentul provizoriu, Alexandru Cazacu vine la Iasi alaturi de un nou copilot, Levente Csegzy, cei doi avand in plan sa continue parcursul constant si au drept obiectiv cel putin un nou podium, care sa consolideze sansele la titlul Swift Cup 2023. In lupta directa cu sibienii se afla Eduard Crintoiu si Andrei Padure, cei care ocupa locul secund, la doar 24 de puncte distanta in clasamentul provizoriu. Duelul dintre cele doua echipaje este unul de urmarit, dupa ce ambele s-au detasat drept pretendente la coroana cu lauri in urma unor lupte de la egal la egal intreg sezonul.

Mircea Crisan si Florin Valenas se aliniaza la startul Raliului Iasului dupa patru curse in care au aratat ca sunt foarte constanti si au strans punct cu punct, propulsandu-se pe podiumul provizoriu al cupei monomarca. In lupta pentru podium se vor afla cu siguranta atat Silvan Cimpoesu si Sorin Colceriu, care au dovedit la etapele precedente ca sunt foarte rapizi, cat si Sorin Lungu si Mihai Talpau, care au o miza in plus pe probele de macadam ale raliului de casa.
In 2023, Swift Cup este sustinuta de partenerii Bucur Rally & Tuning, Sparco Shop Romania, Protlum, Sparco, Hankook Competition, cu sprijinul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Parteneri media: RallyMax.ro si ABimages.

Recomandari pentru tine!