Raliul Portugaliei – urmatoarea provocare alaturi de noi parteneri pentru Raul Badiu

Romstal si Valrom se alatura lui Raul Badiu in drumul sau catre titlul mondial de junior la raliuri

Cu cinci etape in sezonul 2021, Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori si-a programat debutul la finalul lunii aprilie, in Croatia. Competitia dedicata celor mai rapizi si talentati piloti de pe mapamond continua in luna mai cu o noua cursa, de aceasta data in Portugalia. Romania va fi reprezentata in cel mai important campionat dedicat raliurilor de echipajul format din Raul Badiu (pilot) si Rares Fetean (copilot). 

Cei doi sibieni au participat la Raliul Croatiei din aprilie, unde au dovedit ca sunt unii dintre favoriti in cursa pentru titlul mondial dedicat juniorilor. Cu evolutii foarte rapide, Raul si Rares au atras aplauzele fanilor prezenti la cursa si a sustinatorilor de acasa, insa problemele tehnice i-au privat de un rezultat bun. 

Badiu si Fetean continua campania din Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori cu Raliul Portugaliei, urmatorul eveniment in programul competitional al celor doi. Scopul echipajului este sa lupte pentru laurii victoriei cu alte sapte echipe din tari cu o istorie puternica in motorsport: Finlanda, Marea Britanie, Estonia, Slovacia sau Letonia.

Performantele de la Raliul Croatiei nu au trecut neobservate si asta ne bucura foarte mult. Am aratat ca suntem rapizi si ca ne numaram printre favoritii la titlul mondial al juniorilor, iar astfel doi noi parteneri au decis sa ne sustina. Anunt cu placere faptul ca Romstal si Valrom s-au alaturat efortului comun al partenerilor traditionali in drumul nostru spre performanta si cea mai inalta treapta a podiumului” a spus Raul Badiu inaintea plecarii catre Porto.

Raliul Portugaliei se desfasoara in perioada 20-23 mai 2021 si are loc pe un total de 1514 de kilometri, dintre care 337 de kilometri de proba speciala. Macadamul va fi suprafata de rulare, fapt care va spori dificultatea cursei din cauza duritatii, a bolovanilor intalniti si a posibilitatii mare de pene de cauciuc. 

Competitia va purta concurentii prin zona de nord a Portugaliei, centrul cursei fiind amplasat in orasul Porto. Startul festiv si primele probe speciale vor avea loc in apropierea orasului istoric Coimbra, cunoscut pentru zona medievala centrala si universitatea din localitate. Sapte probe speciale si o superspeciala sunt programate vineri, in prima zi de concurs, ca mai apoi echipajele sa parcurga alte sapte probe cronometrate sambata, printre care si „regina” raliului, „Amarante”, in lungime de aproape 38 de kilometri. 

Duminica vor avea loc cinci speciale, cel mai important moment al zilei fiind cele doua treceri de pe „Fafe”, cunoscuta fanilor din intreaga lume pentru o spectaculoasa saritoare. Sute de mii de fani se aliniaza anual pe marginea drumului si aplauda fiecare echipaj care parcurge impresionantele viraje, in timp ce alte milioane de spectatori urmaresc actiunea prin intermediul transmisiunilor in direct. 

Suntem entuziasmati sa luam startul in Portugalia, un raliu spectaculos, cu o istorie imensa si care este foarte iubit de catre fani. Continuam cu determinare la cel mai inalt nivel cu un singur gand in minte: obtinerea titlului de campion mondial la juniori. Ne pregatim intens pentru a ne indeplini obiectivele si ne bucuram ca avem parte de sustinerea unor noi parteneri, care au decis sa ne sprijine efortul spre performanta.” a spus pilotul Raul Badiu. 

Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori este dedicat pilotilor cu varsta mai mica de 29 de ani, fiind locul unde cei mai rapizi si talentati sportivi din lume concureaza. Cele opt echipaje inscrise in acest sezon se lupta pentru marele premiu oferit invingatorului la finalul celor sase etape din calendar: o masina Ford Fiesta Rally2, anvelope si inscriere pentru curse din sezonul urmator. Duelul are loc in conditii egale, toti participantii concurand cu modele identice: Ford Fiesta Rally4, o masina construita dupa cele mai inalte standarde ale Federatiei Internationale ale Automobilului si care furnizeaza aproximativ 220 de cai putere. 

Incepand cu Raliul Portugaliei, doi noi parteneri puternici sustin performanta si se alatura echipajului: Romstal si Valrom. Acestia vor contribui la implicarea partenerilor deja existenti in dorinta de a promova Romania in cel mai important campionat international de raliuri la nivel mondial. 

Participarea echipajului Raul Badiu & Rares Fetean in cadrul Junior WRC 2021 este posibila cu sprijinul partenerilor Romstal, Valom, Ion Mos, Renomia SRBA Insurance Broker, ELTA90 Medical Research, Smart ID Dynamics, Omniasig si cu sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului, Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si Automobil Clubul Roman.

Recomandari pentru tine!