Raliul Iasului 2020 – Bogdan Marisca reuseste sa se impuna

Echipajul format din Bogdan Marisca si Sebastian Itu au reusit sa se impuna in cadrul Raliului Iasului 2020, etapa a IV-a din cadrul Campionatului National de Raliuri Betano la bordul unui Ford Fiesta R5. 

Brasoveanul Dan Girtofan reuseste sa obtina pozitia secunda la Iasi, pozitie care se pare ca in acest an ii revine acestia la fiecare etapa, urmat de echipajul surpriza format din fratii Maior ( Norbert si Francesca ) pe un model Peugeot 208 R2, masina inferioara modelelor R5 pe care a trebuit sa le ” infrunte ” pe cele 6 probe speciale de la Iasi. 

Haideti sa vedem cam ce s-a intamplat la aceasta etapa din Campionatul National de Raliuri Betano, Raliul Iasului 2020

Prima zi din Raliul Iasului a avut programate doar 2 probe speciale, practic fiind doua treceri pe proba Dobrovat, aceasta fiind in lungime de 19.50Km.  Echipajul Napoca Rally Academy format din Simone Tempestini si Sergiu Itu reusesc sa se impuna pe ambele probe speciale, iar la finalul primei zile acestia aveau un avans consistent de 00:49,0 secunde in fata locului secund, acesta fiind ocupat de Adrian Raspopa.  Dan Girtofan termina prima zi pe pozitia a treia, la +01:13,8 sec. in spatele liderului.

Zi secunda nebuna la Iasi cu iesiri in decor si schimbari rapide de lider.

 

Ziua secunda avea sa aiba programate inca 4 probe speciale, cate doua treceri pe celebrele Cioca Boca si Madarjac. Simone resuseste sa isi adjudece primele doua probe ale zilei secunde, iar ecartul intre acesta si locul secund era de peste un minut si jumatate. 

A doua trecere pe Cioca Boca a fost una ghinionista pentru liderul raliului. Pe un viraj de dreapta acesta a pierdut controlui modelului R5 si a iesit in decor, masina fiind distrusa, insa vestea buna este ca echipajul este ok.

Raliul Iasului 2020
Credit Foto: Flavius Croitoriu / rally art.ro

Raspopa termina proba cu cel mai bun timp dupa iesirea in decor a lui Simone, insa in acelasi viraj acesta a avut parte de o mica iesire de pe traseu si a spart radiatorul Skodei Fabia R5, fiind nevoit la sfarsitul probei sa abandoneze din pozitia de lider. Bogdan Marisca urca in fotoliul de lider pe Power Stage, a doua trecere pe  Madarjac si reuseste sa isi adjudece victoria la Iasi.

Clasament Final Raliul Iasului 2020

 

In cadrul categoriei rezervate masinilor cu doua roti motrice fata s-a impus Norbert Maior, urmat de Adrian Teslovan care termina pe pozitia secunda in acesta categorie. Danut Budai termina pe pozitia a treia.

In cadrul Cupei Dacia, Cristi Sugar a reusit sa isi adjudece victoria in cadrul cupei monomarca, acesta avand la finalul raliului un avans de aproape 3 minute si jumatate ( +03:25,7 sec. ) in fata lui Ioan Danila care termina pe pozitia secunda. H. Balea termina pe 3 in cadrul cupei.

Cupa Suzuki  – Danut Budai se impune in fata lui Bogdan Talasman si a lui Alexandru Ardelean.

Recomandari pentru tine!