Raliul Suediei confirmat. Probe speciale modificate dupa topirea zapezii

Raliul Suediei (13 – 16 FEBRUARIE) a primit aviz pozitiv pentru etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri ( WRC ). Dupa ce zapada de pe probele speciale cunoscute pentru aceasta etapa s-a topit si este inexistenta, organizatorii au refacut traseele probelor.

Vremea neasteptat de calda din regiunea Varmland din Suedia, dar si din Norvegia, a adus delegatul sportiv FIA Timo Rautiainen pentru a inspecta etapele speciale si conditiile pentru singura runda din WRC care se desfasoara doar pe ghiata si zapada.

Raportul sau a fost discutat de organizatorii raliului, FIA, promoterul WRC  si echipele de producatori marti seara si au convenita la schimbarea probelor speciale.

Raliul va include probe speciale pe toate cele patru zile asa cum a fost programat initial, cu un itinerar modificat care va fi finalizat de organizatori zilele acestea. Noul orar va cuprinde aproximativ 180 km de probe spectaculoase si se va acordata puncte complete pentru aceasta etapa.

Raliul Suediei va debuta joi seara cu traditionala ceremonie de start de la pista Karlstad, care este preferata pentru fanii motorsportului.

Credit Foto: rallysweden.com

Vineri dimineata este programata o trecere peste probele norvegiene Hof-Finnskog si Finnskogen, dar si Nyckelvattnet din Suedia. La finalul zilei se va parcurge proba de viteza Torsby, proba care se termina la intrarea in popularul parc de evenimente.

Sambata va urma un traseu identic, iar doua treceri peste etapa Likenas vor completa evenimentul duminica. A doua trecere pe Likenas va cont ca si Power Stage-ul etapei a doua din mondialul de raliuri.

Este fantastic sa fii capabil sa confirmi Raliul Suediei si ca se va desfasura pe probe cu multa zapada si ghiata. Multi oameni au muncit extrem de mult in ultimele zile, astfel incat sa putem organiza aceasta etapa si sunt incantat ca fanii, telespectatorii si concurentii se vor putea bucura de unul dintre cele mai spectaculoase etape ale WRC ” a precizat CEO-ul campionatului, Glenn Olsson.

 Cei care nu pot participa la eveniment in persoana, vor putea urmarii etape la TV sambata si duminica, precum si de transmisia in direct a tuturor etapelor de pe WRC + All Live.

Raliul Suediei puncteaza si ca prima etapa in cadrul Junior WRC, acolo unde sunt inscrise 16 echipaje. Echipajul romanesc Raul Badiu / Gabriel Lazar pregatiti din nou pentru Junior WRC.

Recomandari pentru tine!