ProRally Team Brașov, cea mai bună echipă de la BT Transilvania Rally powered by Ford

Echipa brașoveană de raliuri, ProRally Team Brașov, a câștigat etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, BT Transilvania Rally powered by Ford. Gruparea de la poalele Tâmpei, formată din echipejele Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Škoda Fabia R5), Manuel Mihalache/Alina Bianca Pop (Mitsubishi Evo 9), Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Suzuki Swift Sport), Jean Tatu/Cristian Florea (Subaru Impreza) și Cristiana Oprea/Ioana Stan (Dacia Sandero), a încheiat cursa clujeană pe primul loc în clasamentul la echipe, cu un total de 75 de puncte, fiind urmată de Napoca Rally Academy cu 67 de puncte și DTO Tellur Rally Team cu 59 de puncte. Dacă Dan Gîrtofan, Manuel Mihalache și Jean Tatu au arătat încă o dată că experiența lor îi pot ajuta să rămână acolos sus, printre cei mai buni, pentru juniorii Andrei Gîrtofan și Cristiana Oprea Transilvania Rally a fost o nouă oportunitate de a-și arăta talentul și de a acumula kilometri buni de probă specială, pentru a câștiga încredere în vederea rundelor următoare.

Dan Gîrtofan, liderul echipei, a avut un raliu dificil, dar încheiat cu bine, cu un loc 2 la CNRD și pe 4 la TER. „Este o bucurie foarte mare că am reușit să câștigăm etapa în competiția pe echipe. Mai ales că suntem în fața unor grupări cu o mai mare experiență ca noi. Îi felicit pe toți membrii echipei și sperăm să o ținem tot așa. Pentru noi ca și echipaj a fost un raliu în care am acumulat puncte importante, ce ne-a adus până pe locul 2 în ierarhia generală”, a spus Giri.

Mereu cu spectacolul la el și cu un stil de pilotaj pe placul fanilor, dar și cu un nou copilot, în persoana Alinei Bianca Pop, Manuel Mihalache a arătat încă o dată că este unul din principalii protagoniști de la clasa 3, terminând raliul pe poziția a doua, pe 4 la CNRD și pe 8 în clasamentul TER: „A fost un raliu dificil. Condițiile din prima zi au fost destul de grele, iar alegerea gumelor a avut un cuvânt de spus în timpii obținuți. Pot spune că am avut un început timid și un finish destul de bun. Cu toate că a fost primul raliu cu Alina în dreapta, ne-am înțeles foarte bine încă de pe primii metri de probă specială și totul a decurs perfect. Suntem mulțumiți de rezultat și cred că este tot ceea ce putem obține cu mașina pe care o avem la dispoziție. Totodată, suntem mândrii de locul 1 la echipe. Îi felicit pe toți pentru evoluție și pot să spun că vom avea și noi un cuvânt de spus în acest sezon”.

Nici Jean Tatu nu s-a lăsat mai prejos, câștigând clasa 11, după o evoluție constantă de-alungul celor două zile de competiție. „Transilvania Rally mi-a adus două bucurii. Una că am reușit să ocup locul 1 la clasa 11, iar a doua că mi-am adus și eu contribuția la primul loc obținut în clasamentul pe echipe de ProRally Team Brașov. Ca și evoluție indiviuală, pot spune că am avut și noroc. Pe ultimele probe m-am confruntat cu câteva probleme cu turbina, iar acest lucru era să ne coste. Am avut însă un avantaj bun luat în prima zi față de principalul nostru adversar, care spre finalul cursei a încercat să ne ajungă, dar nu a avut noroc și a ieșit în decor, așa că am reușit să securizăm victoria. Sunt foarte bucuros și sperăm ca și eu, dar și echipa din care fac parte să avem în continuare rezultate la fel de bune”, a povestit Jean Tatu.

 

Pentru Andrei Gîrtofan, startul de la Cluj a fost unul cu mult ghinion, după o pană pe chiar prima specială, dar cu eforturi importante a reușit să revină și să obțină locul 3 la Cupa Suzuki. „Clujul a început pentru noi cu o pană pe prima probă, care  ne-a costat minute bune și ne-a compromis raliul. Am încercat să recuperăm cât putem, obținând un loc 3 la Cupa Suzuki. Am avut un ritm bun de la o probă la alta și asta este tot ce contează. Nu putem decât să fim optimiști pentru că am acumulat kilometri buni de probe speciale și să ne pregătim de Arad, primul macadam de anul acesta. O mare bucurie pentru noi a fost locul 1 la echipe deoarece a fost o bătălie extrem de grea și de aceea vreau să-i felicit pe toți coechipierii mei pentru rezultatele frumoase obținute”, a spus Andrei.

Cristiana Oprea  a folosit Transilvania Rally pentru a descoperi, încă, din tainele noului material de concurs, Dacia Sandero, dar și de a acumula încredere odată cu parcurgerea a cât mai mulți kilometri de probe speciale în compania unor adversari cu o experiență superioară. „Transilvania Rally a fost încă o etapă de acomodare și învățare. Am avut un incident minor la shakedown în urma căruia am schimbat radiatorul, dar asta nu ne-a făcut decât să fim și mai hotărâte să ajungem cu bine la finalul raliului. Pentru noi contează enorm să terminăm fiecare raliu și să acumulăm cât mai multă experiență. Probele lungi din prima zi ne-au plăcut, în ciuda ploii, însă cea mai mare bucurie am avut-o pe probele Mănăstireni și Dângău din a doua zi, pe care am progresat semnificativ la a doua trecere. Acolo dictarea a mers impecabil și am avut un ritm susținut, așa că putem spune că suntem pe drumul cel bun. Nu ne batem pentru podium, însă încercăm să creștem ritmul pas cu pas. Le sunt recunoscătoare colegilor de echipă pentru încurajări și cred că suntem foarte norocoase să avem ocazia de a fi alături de sportivi de la care cu siguranță avem ce învăța”, a declarat Cristiana.

Deși este o echipă nouă, ProRally Team și-a lăsat amprenta în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Grație locului 2 obținut la Tess Rally și a locului 1 de la BT Transilvania Rally powered by Ford, ProRally Team Brașov va aborda runda a 3-a, Raliul Aradului, din postura de lider al clasamentului pe echipe.

Recomandari pentru tine!