Porsche obtine primul titlu national in Campionatul National de Viteza in Coasta

Porsche 911 GT3 Cup castiga prin Alexandru Pitigoi Categoria 1 FIA in Campionatul National de Viteza in Coasta
Primul titlu obtinut de Porsche in Campionatul National de Viteza in Coasta, este in cadrul celei mai disputate categorii, cu peste 100 de concurenti
Modelul 911 GT3 Cup, generatia 991, si-a dovedit suprematia in cele mai variate conditii meteo, de la ploaie si frig la etapele de la Rasnov si Campulung Muscel, la caldura extrema din luna august de la Baia Mare
Masina campioana va fi expusa in showroomul Porsche Bucuresti din Bulevardul Pipera 1/x, intre 26 octombrie si 3 noiembrie 2022
Dupa un sezon extrem de disputant, in care lupta pentru prima pozitie a fost dusa pana in ultima etapa, cea de la Poiana Brasov din weekendul 15 – 16 octombrie, Alexandru Pitigoi devine campion national al categoriei 1 FIA.
Bucuresti/ Poiana -Brasov. Categoria 1 din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta este destinata automobilelor derivate din modele de strada si cuprinde majoritatea automobilelor de competitie aflate la start, exceptand prototipurile. Pilotand un Porsche 911 GT3 Cup din generatia 991, Pitigoi reuseste in al doilea sezon complet de viteza in coasta sa castige cel mai important titlu al unei cariere care a inceput in 1999.

“Sunt fericit ca am adaugat palmaresului acestui model extraordinar inca un titlu si vreau sa le multumesc tuturor celor care au contribuit la obtinerea lui. Visul de a concura pe un Porsche 911 s-a concretizat inca din 2017, insa acum am reusit sa ii ofer si rezultatul pe care un astfel de model il merita. Masina a mers perfect la fiecare etapa, nu am avut nici cea mai mica problema, asa ca am putut sa ma concentrez total pe pilotaj”, spune Alexandru Pitigoi.

”Acest rezultat este o premiera extraordinara atat pentru Alexandru Pitigoi, care a devenit campion national al categoriei 1 FIA, cat si pentru Porsche, care a obtinut prin victoria lui primul titlu national de motorsport in Romania. Ne bucura si ne onoreaza acest titlu, dar nu este o surpriza pentru noi, date fiind capabilitatile de pilotaj ale lui Alexandru Pitigoi si cele ale modelului pe care a concurat. Porsche e in mod traditional deosebit de implicat in motorsport la nivel mondial, de aici deriva cele mai noi tehnologii pe care le incorporam apoi pe modelele de serie, dar suntem foarte mandri ca am obtinut un astfel de rezultat si in Romania”, spune Adrian Pascu, Director Executiv Importator Porsche.

Sezonul a inceput mai putin fericit cu o iesire in decor chiar in prima etapa. Din acel moment, pilotul Porsche nu si-a mai putut permite nici cea mai mica eroare. Pe parcursul unui campionat lung care a inclus participarea la opt etape (Rasnov, Cheile Gradistei, Baile Harghita, Resita, Straja, Baia Mare, Campulung Muscel, Brasov), Alexandru Pitigoi a revenit in lupta si a urcat de cinci ori pe podiumul clasamentului general si a castigat tot de atatea ori Categoria 1 FIA.

Avand o lunga perioada in care a pilotat in raliuri, Alexandru Pitigoi a concurat intre 2017 si 2020 cu un model Porsche 911 GT3 generatia 997 cu care a reusit rezultate foarte bune, fiind si primul din tara care a castigat o proba speciala cu o masina cu tractiune spate in raliurile din epoca moderna. Fiind acaparat total de filosofia si istoria Porsche, dar mai ales de senzatiile unice pe care le ofera un 911, a trecut la viteza in coasta, mai intai cu generatia 997, pe care ulterior a schimbat-o cu generatia 991.

Masina campioana este construita de fabrica Porsche pentru competitiile de circuit, are un motor aspirat de 4.0l, dezvolta 500CP cu ajutorul unei cutii secventiale cu sase rapoarte cu actionare prin padele si va fi expusa in showroomul Porsche Bucuresti din Bulevardul Pipera 1/x, intre 26 octombrie si 3 noiembrie.

Implicarea Porsche in motorsportul romanesc include si parteneriatul de durata pe care il are cu echipajul Napoca Rally Academy, format din Simone Tempestini si Sergiu Itu, care a obtinut recent victoria de la Raliul Clujului. Dupa acest succes, al cincilea la Raliul Clujului, Simone Tempestini a devenit lider in clasamentul general al pilotilor. Echipajul concureaza pe un remarcabil Porsche 997 R-GT construit de Tuthill Porsche si omologat FIA.

Sustinator de traditie al motorsportului si cel mai titrat producator al Circuitului de 24 de ore de la Le Mans, Porsche are succes an de an, in multe ramuri ale motorsportului, in special in curse de anduranta, inca de la mijlocul anilor 1950. De asemenea, Porsche este in prezent cea mai de succes marca in motorsportul echipelor de clienti.

Recomandari pentru tine!