74 de echipaje inscrise la Raliul Perla Harghitei 2019

La expirarea termenului regulamentar, pe lista de inscrieri la Raliului Perla Harghitei, competitie care se va desfasura in perioada 12-13 iulie, figureaza 74 de echipaje. Competitia conteaza ca a patra etapa in Campionatul National de Raliuri Dunlop, Campionatul National Rally 2 Dunlop si Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorie, intreceri derulate sub egida Federatiei Romtne de Automobilism Sportiv.

Programat in perioada 12-13 iulie, Raliul Perla Harghitei are pe lista de start la expirarea termenului limita stabilit de regulament un numar de 74 de echipaje. Precizam insa ca chiar daca data limita a inscrierilor s-a incheiat, echipajele intarziate au ocazia de a se inscrie in continuare, contra unei sume suplimentare.

Nu mai putin de 9 masini in specificatie R5 se vor duela pentru victorie pe probele speciale ale competitiei. Simone Tempestini, campionul national in exercitiu, revine in campionat dupa ce la precedenta runda a absentat din pricina programului din WRC, si isi propune sa reediteze succesul de anul trecut. Cu gandul la succes sunt si ceilalti doi ocupanti ai podiumului provizoriu al campionatului, Vali Porcisteanu, invingator in etapa disputata in zona Bacaului, si Dan Girtofan, pilot care a urcat pe podium la fiecare dintre rundele precedente si vine dupa un loc 2 in Rally Sliven.

Tot cu modele R5 vor alerga si Sebastian Barbu, care vizeaza revansa dupa abandonul din runda precedenta, recordmanul de titluri nationale absolute, Titi Aur, Bogdan Marisca, si el revenit dupa ce a absentat la Bacau, Cristi Dolofan. Lista este completata de doi piloti din Ungaria, David Botka si Zsolt Marozsi.

Pe lista de inscrieri din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2019 figureaza 54 de echipaje si 3 echipe. Alti 5 piloti vor lupta pentru victoria din Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice, iar 15 echipaje si doua echipe sunt in cautarea succesului in Campionatul National Rally 2 Dunlop.

Transmisii live online

Organizatorii au pregatit un traseu cu o lungime totala de 413, 51 km, din care 121, 65 km distanta de parcurs a probelor de clasament. Sunt in total 12 ”speciale”, din care distincte, fiecare dintre ele oferind concurentilor, dar si publicului zone deosebit de spectaculoase.

Echipajele participante la raliu vor fi intampinate la startul festiv din Piata Marton Aron, joi 11 iulie, incepand cu ora 20:00. Vineri, dupa Shakedown, startul raliului se va da din parcul de service (str. Rakoczi Ferencz) la ora 14:30. Configuratia raliului Perla Harghitei este una variata, avand in componenta atat probe de viteza (PS1 Bucin si PS5/8/11 Sanpaul), cat si probe extrem de tehnice (PS6/9/12 Lueta). Cea din urma, la trecerea de final, va reprezenta si Power Stage. Superspeciala Arpad Dietrich este programata vineri 12 iulie, de la 18:44. Dupa un weekend intens, cele mai bune echipaje vor fi premiate sambata 13 iulie, la ora 21:00, in cadrul festivitatii organizate pe scena din Piata Marton Aron.

Iubitorii motorsportului care nu se vor afla pe probele speciale pot urmari derularea intrecerilor gratie transmisiilor live pe pagina oficiala a raliului, www.raliulharghitei.ro. Cei interesati se pot inscrie gratuity pentru a primi notificari referitoare la aceste transmisii. Rezultatele in timp real sunt furnizate de catre Federatia Romina de Auomobilism Sportiv la deja cunoscuta adresa live.fras.ro.

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita, Primaria Odorheiu Secuiesc, Pirmaria Lueta. Parteneri: Perla Harghitei, Toyota prin Eurocar Trading, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Viking Srl, Motul, Transilvania Adventure Park,KeroBike. Li se adauga partenerii traditionali precum firma de avocatura Dancea & Asociatii, Mastertent, Hotel Tarnava, Vari Trans, Brother, Septimia. Nu in ultimul rand, competitia se deruleaza cu sprijinul I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanta Harghita si Jandarmeria Harghita.

Pentru mai multe informatii legate de aceasta competitie, accesati www.raliulharghitei.ro

Recomandari pentru tine!