Poiana Brasov trage cortina peste sezonul 2020 cu 88 de concurenti

Ultima etapa a sezonului 2020 din Campionatul National de Viteza in Coasta, Trofeul Opel din Poiana Brasov, va avea la start un total de 88 de concurenti. Etapa de pe Drumul Poienii stabileste si recordul de prezenta al sezonului pentru prima divizie a campionatului.

La fel ca in anii precedenti, cea mai cunoscuta etapa de viteza in coasta atrage un numar impresionant de inscrieri. Desi cele mai importante titluri s-au decis deja, Poiana Brasov ii va avea la start pe cel mai bine cotati piloti ai anului. In 2019, la etapa participau 91 de piloti cu trei mai mult decat in acest an lovit de pandemia de Coronavirus.

In premiera campion la Categoria II, titlu cucerit matematic inca de pe Transalpina, Emil Nestor (Norma M20FC) este gata sa bata al saselea record consecutiv si sa isi ia revansa dupa abandonul din 2019 de la Poiana Brasov. Atunci, victoria i-a revenit bulgarului Stefan Stoev (Silver Car EF10), care va fi prezent si de aceasta pregatit pentru a-si apara trofeul.

Lista de inscrieri Trofeul Poiana Brasov 2020

Urmatorii doi clasati pe podiumul diviziei masinilor de competitie, Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO) si Costi Stratnic (Dacia STCC) vin si ei in Poiana. De asemenea, primii trei clasati de la Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), deja campion inca de la Baia Mare, Alex Mirea (BMW M2) si Alin George Luca (Porsche 911 GT Cup) sunt inscrisi.

Runda finala de viteza in coasta a atras si piloti din Campionatul National de Raliuri Betano. Dan Girtofan (Skoda Fabia R5), Cristi Dolofan (Citroen C3 R5), Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3 Max), Gabriel Ene (Ford Fiest R2), Andrei Cascval (Subaru Impreza N14), Mihai Manole (Renault Clio R3) si Victor Supuran (Suzuki Swift) sunt doar o parte dintre cei care anul acesta au fost prezenti in special la raliuri si se vor duela pe Drumul Poienii.

Grupa E2-SH va avea cel mai mare numar de concurenti, nu mai putin de 30 din totalul de 88, pe locul secund clasandu-se Grupa A, cu un total de 21 participanti. Dupa ce pana acum a concurat numai pe Citroen, Ciprian Lupu va lua startul in premiera pe un VW Golf 6GTI. Singurul roman care a terminat pe podium anul trecut in runda finala, Bogdan Cuzma, va fi prezent si de aceasta data cu Mitsubishi Lancer EVO 9.

Si la Istorice prezenta va fi numeroasa, cu 8 masini de epoca, dintre care 4 vor fi in divizia Dacia Revival. In premiera, Sorin Ghisoi (VW Golf E) nu va mai fi singurul participant de la Electrice, urmand sa se dueleze cu Andrei Barbu (Mini Cooper E).

Sambata, intre 09:30 si 18:00 vor avea loc mansele de recuoasteri si antrenamente libere, iar duminica intre 09:00 si 12:30 vor fi ultimele manse de recunoasteri. Cele doua manse de concurs sunt programate intre 14:00 si 18:00, urmand sa fie transmise in direct pe TV de SportExtra si online de canalul de YouTube al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Accesul publicului este restrictionat pentru a preveni raspandirea virusului COVID 19.

sursa articol: fras.ro

Recomandari pentru tine!