Sinaia, leaganul „clasicelor”, tinta lui Phoenix

Sezonul 2017 este unul care îi priește din plin lui Phoenix, Alfa Romeo Alfetta GTV pilotată de Cătălin Cedric Ghigea în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Weekend-ul acesta se va desfășura etapa de la Sinaia, una cu totul specială pentru „domnișoara” născută în 1975.

Când spui „Sinaia” în automobilismul românesc, primul gând fuge la concursurile de eleganță sau de viteză care s-au desfășurată în localitatea fanion a turismului montan autohton încă din perioada în care țara noastră era regat. Momente unice au fost consemnate în cursa de coastă de la Sinaia, tradiție reînnodată, din fericire, în ultimii ani. Sinaia este și locul unde și-au făcut pentru prima dată apariția la start automobilele care acum alcătuiesc grupul „istoricelor”, așa că victoria la această etapă are un parfum aparte pentru doamnele din CNVCD.

Pentru Cătălin Cedric Ghigea, participarea la Sinaia este legată nostalgic și de Concursul de Eleganță, competiție ce se organizează anual și unde automobilele restaurate de Oldtimer Studio au câștigat premii an de an. Așadar, Phoenix se va simți ca peștele în apă pe singurul circuit stradal pe care se aleargă o etapă de viteză în coastă din România.

 

Și dacă am amintit, una dintre particularitățile acestui traseu este că poate nivela diferențele de putere dintre automobilele moderne și cele clasice, prin desenul său, o chestiune care face ca de multe ori automobilele istorice să obțină rezultate excelente, favorizate de tehnica de pilotaj și nu de cuplul motor disponibil la roată. Asta le dă o șansă în plus automobilelor de Clasă I.

Phoenix se va alinia la start după trei victorii consecutive, la Brașov, Rânca și Reșița, dar va avea de înfruntat o concurență importantă, alte șase automobile clasice aflându-se înscrise în concurs. Totodată, etapa de la Sinaia face trecerea în cea de-a doua parte a stagiunii 2017 din Campionatul Național de Viteză în Coastă, unde Cătălin Cedric Ghigea este lider al clasamentului automobilelor istorice, în ciuda faptului că nu a luat startul în prima rundă, cea de la Râșnov.

Pentru mine și pentru prietenii și colegii mei de la „istorice”, Sinaia are un statut aparte în campionat. Aici ne-am întâlnit prima dată, aici am dovedit că fiarele astea cu vârstă înaintată încă le mai pot face să tremure de frică până și pe cele mai moderne tehnologiii din lumea curselor auto. Mă bucur de un sezon excelent cu Phoenix, în care totul funcționează ca la carte și vreau să le mulțumesc pe această cale tuturor celor care fac posibilă alinierea fără nici un stres la start, în frunte cu echipa tehnică coordonată de Văru’ Nicu! Pentru mine obiectivul sportiv este victoria, clar, dar acest obiectiv este doar pe plan secund, pentru că, mai important decât orice, este să mă distrez la volanul Alfettei mele”, a declarat înaintea etapei de la Sinaia, Cătălin Cedric Ghigea.

 

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în anul 2017 sunt Autoitalia – importator Alfa Romeo, YACCO, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

Recomandari pentru tine!