Raliul Perla Harghitei 2021: Power Stage-ul va purta numele Árpád Dietrich

Pregatirile pentru editia cu numarul 29 a Raliului Perla Harghitei 2021 au intrat in faza de fine-tuning. Dovada sta si decizia continuarii traditiei ca o speciala de referinta a competitiei sa poarte numele Arpad Dietrich, cel care a fost sufletul raliurilor in Harghita.

Raliul Perla Harghitei 2021 se va desfasura in perioada 7-8 mai. Competitia conteaza ca etapa in Campionatul National de Raliuri Betano, Campionatul National de Raliuri pe Asfalt Betano, Campionatul National Rally 2 Dunlop si Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice Betano, intreceri derulate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Derulat pe asfalt, asa cum ne-a obisnuit de o jumatate de deceniu, intrecerea propune un traseu cu o lungime totala de 398, 55 km, din care 112, 60 km este distanta de parcurs in probele de clasament. Sunt in total 12 ”speciale”, dintre care 6 sunt distincte. Spectacolul este garantat de spectaculozitatea probelor speciale.

Exisa insa si un ”dar”. Si din pacate nu este vorba despre un cadou, ci de acea conjunctie care precede un aspect ce si in acest caz este neplacut. Securitatea si sanatatea tuturor trebuie sa fie pe primul loc, iar pandemia isi cere, din nefericire, tributul. Astfel ca fanii care obisnuiau sa umple cu miile zonele adiacente traseului de concurs vor trebui de aceasta data sa urmareaasca intrecerea doar prin intermediul imaginilor live ale transmisiunilor efectuate de canalul Look Sport, partenerul FRAS, si pe retelele sociale. In plus, Superspeciala Arpad Dietrich, proba spectacol derulata in centrul orasului, nu poate face parte din program.

Tributul adus legendarului Arpad Dietrich se pastreaza in Raliul Perla Harghitei 2021

Csaba Ferencz, Presedinte Club Maxx Racing, organizator al raliului, a decis insa impreuna cu echipa sa ca si in noile conditii nu poate lipsi tributul adus lui Arpad Dietrich. “A fost mentorul nostru. Si inca din primul moment in care ne-am propus sa ducem mai departe traditia raliurilor in Harghita, stiind ca el a fost unul dintre cei mai buni organizatori, unul dintre scopurile noastre a fost sa fim niste urmasi meritorii”, spune Csaba Ferencz.

Pentru a continua: ”La fiecare editie am cautat ca o proba speciala reprezentativa sa-i cinsteasca memoria si sa-l mentina in sufletele iubitorilor de raliuri din zona si nu numai. Iar la ultimele competitii derulate in conditii normale, Superspeciala din centrul orasului a fost cadrul perfect pentru acest lucru. Regulile induse de pandemie sunt insa extrem de stricte. Si au presupus eliminarea din program a acestor probe-spectacol. Este motivul pentru care am decis ca Power Stage-ul sa poarte numele Arpad Dietrich”.

Power Stage-ul, speciala care le ofera primilor clasati puncte suplimentare, urmeaza sa fie cea de-a treia trecere pe Martinis. Proba se va desfasura, conform Planului Orar, sambata 8 mai 2021, startul pentru prima masina fiind programat la ora 17:52.

Arpad Dietrich, o legenda a sportului si automobilismului

Arpad Dietrich s-a nascut la 29 septembrie 1945 la Miercurea Ciuc. Dupa absolvirea scolii primare, famila se muta la Brasov, acolo unde Arpi urmeaza cursurile gimnaziale la Scoala Medie nr.5 «Unirea».

Cu mici exceptii activitatea profesionala a lui Arpi s-a desfasurat pentru promovarea si sustinerea sportului. Fie ca s-a ocupat de destinele Clubului Sportiv Steagul Rosu din Brasov, fie ca a condus filiala ACR a judetului Harghita, fie ca a fost administratorul patinoarului din Miercurea Ciuc, iar mai apoi presedintele SC Miercurea Ciuc, Arpad Dietrich a promovat mereu spiritul sportiv.

Pentru a doua lui iubire sportiva – dupa hochei -, automobilismul sportiv, Arpi a facut enorm. A fost arbitru, domeniu pe care l-a stapanit atat de bine incat a fost in perioada 2004-2005, la timona Colegiului Central FRAS. Federatie la a carei infiintare a contribuit din postura de membru fondator. Si, nu in ultimul rand, a fost sufletul Raliul Harghitei. Un organizator excelent, meticulos, prezent mereu in locul in care era nevoie de expertiza sa, cu o viziune excelenta, a transformat competitia intr-o referinta pentru sporturile cu motor din Romania. Din pacate, ne-a parasite prematur, la varsta de numai 62 de ani, pe 27 noiembrie 2007, urmare a unui atac de cord.

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita, Primaria Odorheiu Secuiesc, Primaria Lueta,Primaria Ocland,Primaria Martinis.

Sponsor Principal: Perla Harghitei, Parteneri : Amigo&Intercost , Septimia Hotels&Spa Resort, Magdolna Impex srl, Eurato SA, Color Metal, Tendixx.com, Mastertent, DJST Harghita, Visitharghita.com,Toyota prin Eurocar Trading,Viking srl, Brother, Kero Bike, Service Center. Li se adauga partenerii traditionali media precum Szekelyhon,Erdelyi Sport, Hargitanepe,Presztizs Sport din Ungaria, Autorally, Rallymax, Rallyphoto.ro.

Nu in ultimul rand, competitia se deruleaza cu sprijinul Politiei Judetului Harghita si al Municipiului Odorheiu Secuiesc, al Politiei Locale Odorheiu Secuiesc, al I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanta Harghita si Jandarmeria Harghita.

Pentru mai multe informatii legate de aceasta competitie, accesati www.raliulharghitei.ro

Recomandari pentru tine!