Paul Chabloz / Philippe Escobar au castigat a 7-a editie a Romania Historic Winter Rally 2023

Romania Historic Winter Rally, competitie care a dat startul sezonului 2023 in motorsport, la Comandau (Covasna), a fost adjudecata de echipajul Paul Chabloz / Philippe Escobar, din Franta, la bordul unui BMW 325 iX E30.
Paul Chabloz / Philippe Escobar s-a impus pe proba speciala „Chiuzul Papauti”, iar conationalii Patrice Perche si Julien Saunier (Subaru Impreza GT Turbo) au castigat proba in sens invers, primii stabilind un avans de peste 14 secunde in fruntea ierarhiei provizorii, dupa prima zi.

A doua zi, belgienii Gregoire de Mevius si Andre Leyh, castigatorii editiei trecute, s-au impus pe „Comandau 1” si „Comandau 2”, iar francezii Paul Chabloz si Philippe Escobar si-au adjudecat proba speciala „Papauti”, astfel ca acestia din urma reuseau sa se mentina lideri in clasamentul provizoriu, dar distanta scazuse la arpoximativ 6 secunde fata de principalii urmaritori, echipajul belgian.

Din pacate pentru de Mevius si Andre, totul s-a incheiat pe proba „Mica Siriu 1”, castig de cauza avand echipajul Patrice Perche / Julien Saunier, urmat de Chabloz / Escobar, care si-a marit astfel avantajul din clasamentul general la 1 minut si 9 secunde. Pe „Korpas 1” Chabloz / Escobar au castigat si si-au marit avansul la „general” la aproximativ 2 minute, iar pe „Mica Siriu 2” scenariul de pe „Korpas 1”, liderii impunandu-se si pe „Korpas 2”.

Inaintea ultimei zile de concurs, echipajul Chabloz / Escobar avea un avantaj de peste 2 minute si 20 de secunde in fata lui Perche si Saunier, pe locul 3 situandu-se un alt echipaj din Hexagon, Pierre Vivier-Muglioni Pierre / Jean-Pierre Finidori . In aceste conditii, Patrice Perche si Julien Saunier si-au adjudecat atat urcarea pe „Comandau 3”, cat si „Korpas 3”, in vreme ce belgienii Christophe d’Ansembourg / Werner d’Ansembourg si-au adjudecat proba de pe „Betasu”, avansul liderilor Chabloz / Escobar pastrandu-se la peste 2 minute.

Ultima speciala, „Papauti 2”, a fost adjudecata de Perche si Saunier, iar Paul Chabloz si Philippe Escobar nu au mai putut fi ajunsi si au fost declarati invingatori cu 55 de secunde avans. Cei doi au fost urmati pe podium de Patrice Perche si Julien Saunier (Subaru Impreza GT Turbo), respectiv un alt echipaj din Franta, Pierre Vivier-Muglioni si Pierre-Jean Finidori (Subaru Impreza WRX).

Asadar, Romania Historic Winter Rally continua sa-si schimbe castigatorii de la an la an. Inaintea lui Paul Chabloz a fost Gregory de Mevius (2022), apoi fiul acestuia Ghislain de Mevieus (2021), Charles Munster (2020), Eric Royere (2019), Laurent Battut (2018) si Patrick Ferrier (2017).

sursa articol si foto: www.fras.ro

Recomandari pentru tine!