Numele Ford se intoarce in WRC alaturi de M-Sport

FIA a confirmat intrarea producatorului in sezonul 2018 pentru Campionatul Mondial de Raliuri, iar numele Ford se reintoarce oficial la acest sport.

Prezenta fabricii Ford in WRC a incetat la sfarsitul sezonului 2012, desi echipa M-Sport a continuat sa foloseasca masinile modelele Ford.

In ciuda lipsei sprijinului Ford de fabrica, M-Sport a castigat campionatul de anul acesta cu Sebastien Ogier, dar campionul francez a declarat ca, pentru a ramane in echipa, a dorit sprijin din fabrica.

Acum este oficial ca Ford va adopta un profil mai mare in 2018, cand echipa britanica va fi cunoscuta ca M-Sport Ford World Rally Team.

Este minunat sa vedem numele Ford inapoi alaturi de M-Sport in Campionatul Mondial de Raliuri„, a declarat Wilson

Salutam nivelul sporit de asistenta tehnica de la Ford Performance. Apararea celor doua titluri mondiale va fi o batalie frumoasa pentru noi anul viitor, asa ca suntem foarte recunoscatori pentru sprijinul oferit de Ford „.

Producatorii oficiali din WRC 2018 sunt Citroen Total WRC (Citroen C3 WRC), Hyundai Shell Mobis World Rally Team (Hyundai i20 Coupe WRC), Ford World Rally Team (Ford Fiesta WRC) si Toyota Gazoo Racing WRT Yaris WRC).

foto: motorsport.com

Recomandari pentru tine!