Mihai Leu: ”am amintiri frumoase de la raliul sibiului, aici am obtinut prima victorie din cariera”

De Raliul Sibiului, pe pilotul Mihai Leu il leaga amintiri foarte frumoase. In urma cu mai bine de doua decenii, pe macadamul din jurul Sibiului a obtinut prima sa victorie in Campionatul National de Raliuri, la capatul unui raliu cu peripetii.

– Mihai, in 2001 ai obtinut prima ta victorie de etapa din cariera la Raliul Sibiului. Ce amintiri pastrezi de atunci?

– A fost un raliu foarte frumos, dar cu peripetii. Pe cea de-a treia proba speciala am avut un eveniment neplacut, dar am trecut cu bine peste si, la final, am obtinut prima mea victorie intr-o etapa din Campionatul National de Raliuri. Se spune ca automobilismul este un sport individual, dar nu e deloc asa. Mecanicii au facut minuni in 20 de minute, in parcul de service, si am putut continua raliul. Concuram alaturi de Ciprian Solomon pe un Ford Escort.

– 2001 a fost un an bun pentru tine…

– Asa este, la finalul sezonului am cucerit titlul de vicecampion national, am terminat dupa Titi Aur. Doi ani mai tarziu, am iesit campion national, iar in acel an am venit pe locul secund la Raliul Sibiului.

– Cum ti s-a parut macadamul de la Sibiu?

– Era un traseu destul de dur, foarte solicitant, se faceau multe pene de cauciuc. Dar, la fel era pentru toate echipajele.

– Ai vazut traseul de anul acesta? Cum ti se par probele speciale?

– De cativa ani sunt focusat pe Super Rally si Campionatul National de Viteza in Coasta, dar cunosc probele din Raliul Sibiului, Gatul Berbecului, Cheile Cibinului, Santa…Sunt probe foarte frumoase, care necesita multa atentie.

– Ce parere ai despre ultimele sezoane din Campionatul National de Raliui ”Betano”?

– Simone Tempestini este un pilot foarte talentat, care face foarte multi kilometri de probe speciale. Si Sebastian Barbu este un pilot cu experienta, care ii poate pune oricand probleme lui Simone. Este un nivel bun in campionat.

– Un mesaj pentru organizatorii Raliului Sibiului ”Bilstein” si iubitorii acestui sport din localitatea de pe Cibin?

– Organizatorilor, le tin pumnii sa treaca peste acest raliu cu bine, totul sa fie in regula. Iar celor de pe marginea probelor, sa se bucure de show. Sunt foarte multi iubitori ai automobilismului la Sibiu, stiu asta, pentru ca si eu, cand luam startul aici, mi-am facut foarte multi prieteni.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc in zilele de 14 si 15 iulie, fiind a patra etapa a Campionatului National de Raliuri ”Betano”.

Actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.

Partener principal: Bilstein

Partener de mobilitate: Autoklass

Parteneri: Continental, Scoala de soferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri si Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.

Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian

Eveniment organizat sub egida FRAS.

sursa: https://raliul-sibiului.ro

Recomandari pentru tine!