Leo Borlovan s-a impus la Timisoara SuperRally 2023

In varsta de 22 de ani, localnicul Leo Borlovan a reusit sa castige etapa a patra din Campionatul National de Super Rally, care s-a desfasurat in weekendul 11-12 August 2023 in centrul Timisoarei.

La bordul unui model Funyo SP05 EVO, Leo a reusit sa parcurga cei 3,5 km intr-un timp de 2 minute si 50,666 secunde, urmat indeaproape de noul lider a clasamentului general absolut, Jerome France (Nova Proto NP03), care incheie la sub o secunda in spatele tanarului banatean. Pozitia a treia i-a revenit lui Mihai Leu, acesta alergand pe modelul Radical SR8.

Favoritul numarul unu a fost tanarul Bogdan Duma (Radical SR3 RSX), care a fost liderul clasamentului general, insa etapa de la Timisoara nu a fost una buna pentru el, terminand pe pozitia a saptea la general.

„Nu am mai avut asa un concurs in Timisoara si m-am simtit extraordinar. Nu vizam victoria, dar am luat-o pas cu pas, am incercat diferite strategii de setup la masina, pentru ca fiind mai mare, mai grea, eram in dezavantaj in fata favoritilor. Am vrut sa scot tot ce pot din ea si la final am reusit. La Timisoara am vrut neaparat sa particip, pentru ca am vrut sa-mi reprezint urbea intr-un eveniment foarte bine mediatizat. Astfel, ma bucur ca i-am facut mandri si pe timisorenii mei”, a declarat Leo Borlovan.

Leo Borlovan s-a impus si in cadrul Clasei 1, fiind un podium identic cu cel de la Open, adica Jerome France pe locul secund si Mihai Leu pe pozitia a treia.

In cadrul Clasei 2, invingator a fost Adrian Teslovan pe model Ford Fiesta R5, reusind sa il devanseze pe Tudor Pop cu sub o secunda, acesta din urma fiind la start cu Mitsubishi Lancer. Timisoreanul Cristi Sugar a reusit sa urce pe treapta a treia, pilotand modelul Peugeot 208 R2 pe care alearga si in Campionatul National de Raliuri.

Cristi Sugar s-a impus si la Clasa 2A, fiind mai rapid decat Robert Barabas ( Peugeot 306 ) cu peste 4 secunde si jumatate, iar pe pozitia a treia a venit Florin Petrisor pe un Peugeot 208 R2.

In cadrul Clasei 2B, s-a impus Adrian Teslovan care incheie cu bine etapa banateana, urmat de Tudor Pop pe doi si de localnicul Florin Staici pe un Mitsubishi Lancer.

Clasamentele se pot vedea pe pagina noastra dedicata pentru Campionatul National de SuperRally – Clasamente

Urmatoarea etapa din Super Rally va avea loc in perioada 15-16 septembrie, la Craiova.

Credit foto: Cornel Putan

Recomandari pentru tine!