Jerome France a castigat Trofeul Mangalia SuperRally 2023

Digiqole Ad

Trofeul Mangalia SuperRally 2023 a fost castigat de campionul en-titre, Jerome France.

La bordul modelului Nova Proto NP03, francezul si-a trecut in cont prima sa victorie din acest sezon, reusind sa parcurga cei 3,75 km a traseului din Mangalia in 2 minute si 49,420 secunde.

Locul secund i-a revenit tanarului Bogdan Duma, care a fost mai lent cu 2,254 secunde decat francezul. Bogdan a alergat in prima etapa la bordul modelului Radical SR3 RSX.

Costel Casuneanu a ocupat pozitia a treia a podiumului general, la a doua sa participare la bordul modelului Wolf GB08, dupa ce a fost prezent in Campionatul National de Viteza in Coasta Mastersla Rasnov.

Clasamentele se pot vedea pe pagina noastra dedicata campionatului – Clasamente SuperRally

In cadrul Clasei 1, podiumul este asemanator ca si cel de la general, cu Jerome pe prima treapta, Bogdan ocupand pozitia secunda, iar Casuneanu incheie podiumul clasei.

Sursa foto: Digital Adviser

La volanul Fordului Fiesta R5, Adrian Teslovan a reusit sa castige Clasa 2, urmat de Vali Porcisteanu care a luat startul cu al sau Mitsubishi Lancer EVO 9. 

Pozitia a treia i-a revenit lui Claudiu Motoc, reusind sa isi treaca in cont si victoria la Clasa 2A, pe un Peugeot 208 R2, dupa ce a oprit cronometrul la 2 minute si 50,041 secunde. Bogdan Barabas a fost mai lent cu 1,231 secunde decat Claudiu, terminand pe doi la clasa pe modelul Peugeot 308, iar Horia Platona incheie podiumul cu al sau Mini Cooper SE.

Andrian Teslovan s-a impus si la Clasa2B, urmat de Porcisteanu, fiind singurii care au participat la aceasta clasa.

sursa foto: Digital Adviser

La Clasa GT, lista a fost una scurta, fiind inscrisi doar 3 piloti. Mangaliotul Emil Ghinea a reusit sa isi treaca in cont victoria, avand parte de o lupta frumoasa, la zecimi de secunda cu Alex Schiopesc, care incheie pe pozitia secunda dupa cele doua manse de concurs.

La putin peste o secunda, a venit si banateanul Tarla Sergiu ( GAO ), aducand modelul BMW E36 pe pozitia a treia la GT.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de SuperRally va avea loc in perioada 2-3 Iunie la Alba Iulia.

Recomandari pentru tine!