Campionul absolut la Super Rally se decide in acest weekend la Bucuresti

Digiqole Ad

Singura competitie de automobilism sportiv care se desfasoara pe circuit urban, Campionatul National de Super Rally, va avea marea finala a sezonului 2023, sambata, in centrul Capitalei, piloti de top anuntandu-si prezenta la start.

A 6-a runda care incheie sezonul 2023 din Super Rally va decide si numele campionului absolut, marele favorit fiind francezul Jerome France, invingator si in precedentele doua editii de campionat. Cu 93 de puncte, campionul care piloteaza un prototip Nova Proto are nevoie de o clasare in Top 5 pentru a fi sigur de un nou titlu. Principalul sau rival, tanarul Bogdan Duma (Radical SR3), este obligat sa castige pentru a spera la primul sau trofeu.

Mihai Leu, promotorul campionatului, a anuntat si o surpriza pentru fanii motorsportului. Daca la precedentele 4 editii ale Trofeului UniCredit Leasing powered by Audi, traseul a fost amenajat in zona Arcului de Triumf, de data aceasta va fi unul mai complex, cu start pe Calea Victoriei, in dreptul Ateneului Roman, urmand sa inconjoare Sala Palatului.

Un total de 33 de piloti de top vor incanta publicului sambata, printre noutati numarandu-se Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), noul campion european la raliuri, Norbert Maior (Renault Clio), dar si Alexandra Teslovan, cu un Peugeot 208 R2. Publicul va putea admira pe traseu modele precum Ferrari 458 Challenge, Audi R8, Formula Renault, Kia Ceed, monopostul Wolf F1 Mistral sau Ford Fiesta Rally2. Piloti de top precum Vali Porcisteanu, Adi Teslovan, Dani Otil, Emil Ghinea, Costel Casuneanu si Didier Balcaen sunt si ei gata sa concureze pe circuitul din Capitala.

„E un traseu nou pentru toata lumea, mult mai spectaculos decat la editiile anterioare, iar lista de start si masinile prezente imi dau incredere ca vom avea o etapa care nu trebuie ratata de publicul iubitor de motorsport”, a declarat Mihai Leu, care va concura la Bucuresti pe un model Radical SR8.

Etapa finala a sezonului va incepe sambata, de la ora 09:30, cu mansele de recunoasteri si antrenamentele, iar cele doua manse de concurs se vor desfasura in aceeasi zi, intre 14:00 si 15:45, fiind transmise si in direct pe canalele Prima Sport.

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!