DTO Tellur Rally Team la Cotnari Rally Iasi 2018

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au abordat Cotnari Rally Iasi-Centenar, ultima etapa de macadam a anului, cu sanse matematice la titlul national absolut. Aveau nevoie de victorie, motiv pentru care imediat dupa start au adoptat un ritm rapid, menit sa le confere sanse la prima pozitie, si au fost singurul echipaj care a intrat in lupta pentru victorie cu Simone Tempestini, care avea sa incheie ziua intai pe prima pozitie. ”Atat eu, cat si Simo, am fortat inca de la inceput. Numarul superior de kilometri de proba speciala si experienta din WRC i-au permis sa aiba un ritm mai rapid si sa faca diferenta dupa ziua intai. Este limpede ca mai avem nevoie de kilometri parcursi in regim de competitie pentru a concura in ritmul pe care ni-l permite aceasta masina. Am avut totusi satisfactia de a castiga din nou Superspeciala, probele de acest gen devenind specialitatea casei”, spune Vali.7

Ziua secunda a adus o alta strategie, mai conservatoare. ”Am decis sa securizam locul 2 si punctele care sa ne permita sa ramanem si in clasamentul general pe aceasta pozitie. Una care, in contextul in care este sezonul de adaptare la o masina R5, dar si tinand cont de evenimentele de pe parcursul anului, precum penele, ar reprezenta o performanta buna pentru noi si ne-ar oferi premisele sa abordam cu un tonus bun viitorul sezon”, a declarat Vali. Probele speciale de pe prima bucla le-au permis sa-si consolideze diferenta fata de urmaritori, insa, pe penultima proba, Vali si Dan au abandonat ca urmare a unei iesiri in decor care a fost cauzata de greseli in dictare. ”Nu ne ramane acum decat sa ne indreptam atentia catre ultima etapa a anului, cea de la Sibiu, in care ne dorim o prestatie care sa ne permita sa terminam anul in postura de vicecampioni”, a concluzionat Vali.

Credit Foto: Rally Art.ro

La Clasa 3, Cristian Dolofan si Mihai Sandu au terminat intrecerea pe ultima treapta a podiumului. Totodata, cei doi au obtinut un timp care le-a permis sa isi treaca in cont si locul 9 in clasamentul general FIA. „Un raliu bun pentru noi. Probele au fost extrem de solicitante, lupta la aceasta categorie una acerba, dar am reusit sa avem o prestatie care confirma acumularile pe care le-am avut in acest prim sezon in care evoluam cu o masina cu tractiune integrala. Urmeaza competitia de la Sibiu si speram ca acolo sa obtinem un rezultat care sa ne permita sa remontam diferenta de un punct care ne separa de titlul de campioni la Clasa 3”, a declarat Cristi.

Raul Badiu a obtinut cea de-a sasea victorie consecutiva in Cupa Suzuki si la Clasa 9, acontandu-si, matematic, titlurile la aceste categorii. Mai mult, rezultatul de la Iasi i-a permis sa obtina, cu o etapa inainte de finalul sezonului, prima pozitie in competitia masinilor cu doua roti motrice. ”Am venit la acest raliu cu dorinta de a ne continua prestatiile bune din acest an. Am fortat doar atat cat a fost nevoie pentru a ne atinge obiectivul, iar acum, la final, nu putem sa fim decat extrem de multumiti. Evident, rezultatul ne ofera si un moral bun inaintea debutului nostru in WRC, care se va produce in Turcia, in perioada 13-16 septembrie”, a declarat Raul.

Bogdan Nastase, care a avut-o in dreapta pe Delia Nastase, a obtinut al 9-lea timp in ierarhia Open si a urcat pe ultima treapta a podiumului la Clasa 11, ramanand in lupta pentru prima pozitie a clasamentului general al categoriei. ”Am avut un raliu curat din punctul de vedere al problemelor de ordin tehnic, iar ritmul nostru este in crestere. Ma bucur ca ne-am pastrat sansele la prima pozitie in clasamentul general al acestei categorii in care lupta devine tot mai aprinsa si ne vom pregati pentru a aborda ultima etapa, de la Sibiu, in cea mai buna forma”, ne-a spus Bogdan.

Eugen Caragui s-a clasat al doilea in intrecerea debutantilor din Cupa Dacia si isi pastreaza prima pozitie in ierarhia generala. In plus, a fost al treilea in competitia debutantilor din CNRD si a declarat ca isi propune ca la Sibiu sa obtina un rezultat care sa-i permita sa isi adjudece titlul si in aceasta intrecere in care este actualmente pe locul doi. Celalalt echipaj debutant, avandu-o la volan pe Ramona Rusu, a incheiat pe 6 in cursa debutantilor din Cupa Dacia si pe 7 in cea a celor din CNRD.

In sezonul 2018 echipa se bucura de sustinerea partenerilor: Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems) Ion Mos, lantul de farmacii Catena, Mobil 1 prin Lubexpert si YATOshop.ro.

 

Recomandari pentru tine!