De vorbă cu Romain Gilles și Alin Lapadusa înainte de Raliul Sibiului

Astăzi am stat de vorba cu echipajul cu numărul de concurs 112, care aleargă în Campionatul Național de Raliuri 2 la bordul unui Peugeot 205. Săptămâna viitoare, echipajul va lua startul la Raliul Sibiului, care se desfășoară între 15-16 Aprilie, având de parcurs 7 probe speciale programate pentru concurenți înscriși în Campionatul Național de Raliuri 2.

 

FanRally:  Salut Romain, la prima etapă știm ca ați reușit un loc 4 la general. Ce obiectiv aveți pentru etapa a 2-a din CNR2, Raliul Sibiului?

Romain Gilles: Am terminat pe locul 4 din cauză că am greșit strategia de gume. Nu am evaluat corect potențialul gumelor de ploaie pe care le-am avut. Pentru Sibiu, primul nostru obiectiv este sa terminam etapa. Și dacă se poate să punctam la clasă și la general. Trebuie să progresam ca încet încet, să devenim un outsider de temut la fiecare etapă de rally 2.

FanRally: Alin Lapadusa este navigatorul tau, cum vă simțiți ca și echipaj?

Romain Gilles: Îl cunosc pe Alin de 3 ani. Și el este pilot, dar l-am convins cu greu să urce în dreapta. Face eforturi, dar stiu ca nu e usor de loc….cred că atunci când suntem în masină, avem încredere totală unul în altu și că suntem o echipă foarte sudată atat în a respecta strategia, cât și în a atinge obiectivelor. Avem această dorință de a progresa și de a obține rezultate. Stiu ca el are foarte mare încredere în potențialul nostru. Sper sa nu îl dezamagesc.

FanRally:  Ce părere ai despre noulCampionat CNR2?

Romain Gilles: Campionatul Național Rally 2 este pentru noi, nemaipomenit. Ne putem măsura pe probe speciale cu cei mai buni din CNR, ne permite să progresăm fantastic atât în pregatire, cât și în pilotaj. Să putem să luam startul alături de Tempestini sau Girtofan este un lucru nemaopomenit. Sper să fie cat mai multă concurența la Rally 2.

FanRally: La final, ai cuvântul pentru fanii și spectatorii de pe probele de la Sibiu.

Romain Gilles: Nu știu dacă avem fani, dar mi-ar placea ca într-o zi lumea să ne recunoască când suntem pe probă. O să îmi dau toata silința pentru asta. Eu cred că fanii și suporterii sunt cei mai importanți în fiecare sport. Personal îmi crește inima de fiecare dată când văd un om care se uită la mine placut…. Sper ca publicul să fie numeros la Sibiu, si să oferim cu toți un spectacol la nivel ridicat.

Acesta a fost Romain Gilles, pilotul echipajului cu numarul de concurs 112, însă i-am adresat câteva întrebări și navigatorului Alin Lapadusa

FanRally: Știm că tu ești pilot, însă ai acceptat să fi în dreapta lui Romain în CNR2. Din punctul tău de vedere, cum vă simțiți ca și echipaj?

Alin Lapadusa: Da este adevarat, am acceptat o etapa in pozitia de navigator,iar dupa raliul Brasovului 2016 am decis sa raman la dictare pana la finalul campionatului (CNRD2) , ca si echipa? suntem OK avand in vedere ca avem doar un start impreuna si o masina diferita de cea pilotata pana in 2016 de Romain Gilles (francezu),dar cu siguranta nu este o piedica ba chiar mai mult ne incurajeaza sa ne perfectionam si sa ducem la bun sfarsit ce ne-am propus…prezenta la cat mai multe etape CNRD2 si daca se poate un rezultat bun la clasa.

FanRally: Te-ai obișnuit pe locul din dreapta și cu dictarea după prima etapă de la Brașov?

Alin Lapadusa: Dupa o etapa nu pot sa va spun daca m-am obisnuit sau nu in dreapta ,dar imi place si imi dau toata silinta sa fiu cat mai bun. Cu dictarea? nu am nici o problema,am fost copilot in campionatul national de off road 3 ani la rand,singura diferenta este viteza pe probe (in CNRD2 peisajul se schimba mult mai repede).

FanRally: Cum ți se pare noul campionat cnr2 din punctul tău de vedere?

Alin Lapadusa: CNRD2 este o idee bine venita,dedicata celor ce doresc sa se afirme in raliuri cu un buget redus si oportunitatea de a-ti descoperi potentialul pentru urmatorul nivel …campionatul mare de raliuri.

 

Pe aceasta cale, echipa www.fanrally.ro le doreste multa bafta si „gazu jos”.

Recomandari pentru tine!