CNDC: sub o secunda intre primul si ultimul calificat la Mugello

ristian Moisescu, invingatorul din prima cursa a sezonului in Campionatul National Digital de Circuit Betano, a inregistrat cel mai bun timp al precalificarilor pentru a cincea etapa virtuala, care se va desfasura vineri pe circuitul Mugello. Lupta a fost atat de intensa incat intre primul si ultimul dintre cei 30 calificati diferenta este de sub o secunda.

Pe 7 la general in acest moment, pilotul de la Virtual Racing Romania a fost cronometrat cu 1:47.632, cu 157 de miimi de secunda mai rapid decat noul intrat in campionat, estonianul Urmas Riis. Acesta din urma, aflat la prima experienta in sim racingul romanesc, este unul dintre cel mai bine cotati piloti de simulator din Europa si este licentiat de CRG Romania Racing.

Podiumul precalificarilor a fost completat de marea surpriza a campionatului, vicecampionul olimpic la tenis, Florin Mergea, care a inregistrat un timp de 1:47.831 la capatul celor 5 zile dedicate stabilirii celor 30 de piloti pentru Divizia A.

Castigatorul ultimelor doua runde ale CNDC Betano, galezul Oscar Williams a bifat al patrulea timp, iar in Top 10 pe circuitul Mugello se mai afla Emanuel Gaczella, Leo Borlovan, Mihai Dragan, Dragos Simion, Claudiu Clima si Valentin Boldur.

Dupa ce in ultimele doua etape nu s-a calificat pentru etapa Divizie A, pilotul din Campionatul Mondial de Raliuri, Raul Badiu, are al 26-lea timp al precalificarilor. Astfel, multiplul campion de raliuri va intra vineri seara, de la ora 22:30 in calificarile pentru stabilirea grilei de start a cursei care incepe de la ora 23:00 in direct pe Pro X, dar si pe canalul de Youtube al FRAS.

Inaintea de startul etapei care consemneaza a doua parte a campionatului, lider este Dragos Simion, cu 104 puncte, urmat de Claudiu Clima (89p) si Florin Mergea (86). Primul sezon digital organizat vreodata de FRAS are 8 etape programate, iar clasamentul final se realizeaza pe sistemul N-2, acolo unde N este numarul total de runde. In total, 152 de piloti s-au licentiat pentru a lua parte la competitia organizata sub sloganul #StamAcasa.

Cursele Diviziei A de vineri seara vor  fi prefatata de cele ale Diviziei B, exclusiv pe canalul de Youtube, incepand cu ora 20:00. Printre pilotii din viata reala care se afla in ligii secunde se afla campionul de la karting, Horia Roca, vicecampionul national absolut la viteza in coasta Emil Nestor sau Adi Iliescu, pilot din CNVC,

Recomandari pentru tine!