Charles Munster s-a impus la Romanian Historic Winter Rally 2020

Romanian Historic Winter Rally a deschis pentru al patrulea an consecutiv sezonul in automobilismul sportiv romanesc cu o noua competitie internationala de anvergura, castigata autoritar de belgianul Charles Munster.

In varsta de 18 ani, fiul cel mai mic al campionului national absolut al Belgiei, Bernard Munster, Charles a dominat concursul din Covasna in ambele zile , cu 9 probe speciale castigate, dintr-un total de 13. Initial, Charles era anuntat doar copilot pentru tatal sau la aceasta editie.

Cu Jasper Maelfait in dreapta, Munster a pilotat un Subaru 555 si a incheiat Romanian Historic Winter Rally in 02:54:59,8.

Romanian Historic Winter Rally
Credit foto: Rpm Racing Ro

Spectatorii prezenti pe probe au avut ocazia sa vada 48 de bijuterii pe patru roti.

Podiumul de la editia din acest an a raliului pe zapada dedicat automobilelor istorice a fost completat de echipajele Paul Chabloz/Cristophe Revais (BMW 325 iX) si Gerard Marcy/Fabrice Henry (Porsche 911 Safari).

Castigatorul en-titre Eric Royere a incheiat pe locul 10 in acest weekend, in timp ce Patrick Ferrier, cel care s-a impus la prima editie a Historic Winter Rally, organizata in 2017, a fost al 16-lea. Castigatorul din 2018, Laurent Battut, a incheiat pe 8 in acest an.

Concurentii au beneficiat din plin de o iarna perfecta pentru un raliu al zapezii.
La aceasta editie au luat startul un total de 48 de echipaje cu sportivi din Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Cehia si Romania. Singurul sportiv roman prezent, Marian Comsa, din postura de copilot, a parasit competitia alaturi de pilotul Fred Rosatti in timpul probei speciale numarul 10. In total, 41 de echipaje au reusit sa ajunga la linia de finis.

Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan s-au aflat intr-una dintre cele patru masini de deschidere a cursei.

Cursa a avut patru echipaje de deschidere, dintre care doua au fost romanesti. Bogdan Moldovan si Sergiu Rogozan au fost forelighteri pe un Mitsubishi Lancer Evo VII, in timp ce Constantin Toma si Ciprian Ion au deschis traseul cu un Mercedes Benz 190E.

 

Sursa articol: fras.ro

Recomandari pentru tine!