Zandvoort este următoarea provocare pentru Alex Cascatău in Supercar Challenge

Penultima etapa a celei mai importante serii nationale din Olanda va avea loc weekend-ul acesta chiar la Zandvoort, gazda Grand Prix-ului Olandei si Alex Cascatau se pregateste inca o data pentru doua intreceri in care ploaia isi va face simtita prezenta. In plus, problema zgomotului va fi mult mai pregnanta de aceasta data.

Pilotul constantean Alex Cascatau a bifat deja trei succese din patru starturi in primul sau sezon ca pilot in Supercar Challenge. Alaturi de coechipierul Alain Berg, Cascatau a dominat fiecare cursa din acest an in care Norma M20 FC a echipei BS Racing by Baticonsult a rulat in parametri normali. Seria succeselor a fost curmata de o serie de probleme tehnice care au fortat cuplul romano-luxemburghez sa se multumeasca cu o clasare pe pozitia secunda in mansa a doua a etapei precedente de la Assen.

Cu patru pole-uri din patru posibile la Assen, s-ar putea spune ca traseul cunoscut ca si „Catedrala” printre fanii motomondialului nu mai are niciun secret pentru Cascatau care va avea acum de invatat un nou traseu si anume cei 4.25 kilometri ai circuitului Zandvoort dintre dunele de la Marea Nordului. Proaspat modificat pentru a gazdui Grand Prix-ul de Formula 1 al Olandei, Zandvoort a fost si circuitul pe care sezonul 2020 al Supercar Challenge a debutat, dar acea etapa de la finele lui august nu a fost deschisa pentru prototipuri.

Astfel, cele doua intreceri de o ora plus un tur reprezinta singurele ocazii de afirmare pe care Cascatau le are pe cel mai faimos circuit al Olandei. Daca prezenta celui mai de seama rival din primul set de intreceri de la Assen, Max Aschoff cu al sau prototip Ginetta G57, este pusa sub semnul intrebarii, aparitia ploii este ceva mai sigura. Actualmente, prognoza meteo arata ca sunt 60% sanse sa ploua atat sambata cat si duminica, cele doua zile pe durata carora se desfasoara aceasta etapa cu un program mai condensat.

Pe langa problemele care ar putea fi create de ploaie – care n-ar fi, insa, noi caci a mai plouat si la Assen – mai exista si problema zgomotului. Vorbim mai precis de limitarile locale cu privire la nivelul maxim de decibeli pe care-l poate produce o masina de curse la Zandvoort, nivel care este in jurul a 98 de decibeli. Cifra poate parea mare, dar, ca o comparatie, un autobuz produce peste 90 de decibeli circuland cu o viteza de 50 de kilometri la ora.

Motorul aspirat al Normei inscrise de BS Racing by Baticonsult a fost mult mai zgomotos de atat in timpul testelor private din pre-sezon care au avut loc la Zolder, in Belgia, motiv pentru care Berg si Cascatau au fost obligati sa ruleze in a doua parte a zilei cu un Radical. Echipa spera ca acel episod nu tocmai placut sa nu se repete si in acest scop se va monta o toba noua care ar trebui sa reduca nivelele de zgomot produse de masina. In plus, echipa reconstruieste motorul de 280 de cai al modelului M20 FC pentru a scapa de problemele din cea mai recenta cursa de la Assen.

Daca toate piesele acestui puzzle destul de complicat vor fi puse cap la cap, Cascatau si Berg vor fi din nou in carti in ceea ce priveste lupta la victorie in ambele manse. Un nou weekend reusit i-ar aduce pe cei doi cu un pas mai aproape de titlul la categoria CN avand in vedere ca, in prezent, pilotii BS Racing by Baticonsult se bucura de un avans de 28 de puncte in fata reprezentantului Deldiche Racing Tim Joosen, iar o victorie iti aduce 23 de puncte, cu trei mai multe fata de o clasare pe pozitia secunda.

Program complet (Ora locala/Ora Romaniei)

Sambata, 10 octombrie, 2020

9:00-9:40 / 10:00-10:40 – Antrenamente Libere 1

10:20-11:00 / 11:20-12:00 – Antrenamente Libere 2

12:15-12:35 / 13:15-13:35 – Calificari, Grupa 1

12:40-13:00 / 13:40-14:00 – Calificari, Grupa 2

15:30-16:35 / 16:30-17:35 – Cursa 1

Duminica, 11 octombrie, 2020

11:20-11:40 / 12:20-12:40 – Warm-Up

14:10-15:15 / 15:10-16:15 – Cursa 2

„Astept cu mare anticipare sa descopar un nou circuit de Formula 1. Imi doresc de mult timp sa pilotez la Zandvoort iar anul acesta, desi se va desfasura sub contextul nefericit al pandemiei, va fi special prin prisma echipamentului tehnic pe care il voi avea la dispozitie. Dupa problemele de la Assen, speram sa ne bucuram de un parcurs linistit la Zandvoort. Va trebui sa ne adaptam noilor reguli de zgomot, si sper ca acest lucru nu ne va compromite prea mult viteza. Vom incerca sa ne marim avansul in campionat si, poate, chiar sa ne securizam matematic titlul la clasa CN.” a declarat Alex Cascatau.

Calendar Supercar Challenge

Etapa 1 – 4-6 Septembrie – TT Circuit Assen (Olanda)

Etapa 2 – 25-27 Septembrie – TT Circuit Assen (Olanda)

Etapa 3 – 9-11 Octombrie – Circuit Zandvoort (Olanda)

Etapa 4 – 31 Octombrie – 1 Noiembrie – TT Circuit Assen (Olanda)

Recomandari pentru tine!