Bogdan Duma a castigat Trofeul Alba Iulia 2023

Digiqole Ad

La bordul unui model Radical SR3 RSX, tanarul pilot talentat Bogdan Duma, a reusit sa isi treaca in cont victoria etapei a doua din SuperRally care s-a desfasurat la Alba Iulia.

Un total de 24 de piloti s-au aflat la startul Trofeului Alba Iulia, acestia avand de parcurs un traseu in lungimea de 4,40 km.

Acelasi Bogdan Duma a reusit sa obtina cel mai bun timp si in mansele de antrenamente, un 3 minute si 14,737 secunde, urmat de campionul en-titre, Jerome France, care a reusit un timp de 3 minute si 19,755 secunde la bordul modelului Nova Proto NP03.

Al treilea timp din antrenamente i-a revenit lui Costel Casuneanu, reusind sa opreasca cronometrul la 3 minute si 20,607 secunde cu modelul Wolf GB08.

Dupa cele trei manse de antrenamente, a avut loc mansa de concurs, deoarece mansa a doua a fost anulata din cauza conditiilor meteo.

Bogdan Duma s-a impus fara probleme la Trofeul Alba Iulia, iar locul secund este ocupat de Aurelian Andronache  oe modelul SpeedCar GT, podiumul fiind completat de Mihai Leu (Radical SR8).

Castigatorul de la Mangalia si campionul en-titre, Jerome France, a abandonat in timpul manselor de antrenament din cauza unor probleme tehnice.

In cadrul Categoriei 1 – Monoposturi, acelasi Bogdan Duma s-a impus in fata lui Andronache si a lui Mihai Leu , podiumul fiind identic cu cel de la OPEN.

In ceea ce priveste Categoria 2, dedicata Autoturismelor, Vali Porcisteanu a reusit sa castige cu al sau Mitsubishi Evo, fiind mai rapid cu 3 secunde fata de locul secund, ocupat de Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5. Locul al treilea a fost ocupat de Pop Tudor pe un Mitsubishi Evo 9, cu un timp de 03:35,166.

Clasamentul GT, a fost dominat de Radu Benea, care a luat startul la bordul modelulii Porsche GT3 Cup, urmat de banateanul Tirla Sergiu cu al sau BMW E36. 

Mangaliotul Emil Ghinea (Renault Clio RS) a incheiat podiumul categoriei.

Urmatoarea etapa de super rally se va desfasura la Deva in perioada 30 iunie – 1 iulie, pe circuitul stradal din zona Statuii Decebal.

Clasamentele finale se pot vedea pe pagina noastra dedicata Campionatului National de SuperRally – Clasamente All Timp

Recomandari pentru tine!