Va fi inca un sezon WRC compromis? Raliul Suediei 2021 a fost anulat

Dupa cum bine stim, sezonul 2020 s-a incheiat la inceputul lunii decembrie, cu etapa de la Monza. Noul sezon bate deja la usa, insa au aparut deja vesti proaste despre sezonul viitor. 

Raliul Suediei care era programat in luna februarie a fost anulat, punctand ca si a doua etapa din Campionatului Mondial de Raliuri FIA, acesta a fost anulat din pacate din cauza restrictiilor cauzate de pandemia de Sars-Covid-19.

Etapa era programata sa aiba loc in zona Värmland, in perioada 11-14 februarie, insa o decizie venita de conducerea din Värmland a convenit marti impreuna cu celelalte autoritati ca nu exista alta alternativa decat anularea evenimentului din motive de securitate a sanatatii.

Glenn Olsson a declarat ca de vina este cresterea numarului de cazuri de coronavirus in Suedia, acest lucru ducand la restrictii mai stricte, ceea ce inseamna ca raliul nu ar putea avea loc.

Organizatorii Raliului Suediei, FIA si Promotorul WRC inteleg pe deplin ca sanatatea populatiei locale si nu numai este preocuparea principala si sunt dedicati unei datorii colective de ingrijire pentru a proteja atat comunitatea Värmland, cat si intreaga famili WRC ” a precizat Glenn.

In timpul planificarii noastre, am monitorizat indeaproape evolutia Sars-Covid-19 in aceasta regiune. Suntem extrem de dezamagiti, mai ales avand in vedere noul itinerar din sezonul 2021, insa aceasta este o decizie pe care o sprijinim pentru binele tuturor ” a mai adaugat acesta.

Raliul Suediei este singurul raliu care se desfasoara in intregime pe zapada in cadrul WRC, iar FIA si Promotorul WRC sunt in negocieri pentru a introduce o noua etapa in locul acesteia si spera sa faca un anunt in curand.

Recomandari pentru tine!