WRC Portugalia: Rovanpera il învinge pe Evans si obtine a treia victorie consecutiva

Kalle Rovanpera si-a extins avantajul in Campionatul Mondial de Raliuri dupa ce si-a asigurat a treia victorie consecutiva cu victoria de la Raliul Portugaliei.

Pilotul Toyota a castigat primul raliu de pe macadam in noua era hibrida, avand un avantaj de 15,2 secunde in fata lui Elfyn Evans, caruia ii fura victoria dupa ce a condus mai bine de jumatate de etapa, acesta din urma terminand pe locul secund.

Rovanpera a plecat din Portugalia cu maximul de puncte, castigand si powerstage-ul etapei de WRC, avand 46 de puncte avans in clasamentul general fata de locul secund.

Dani Sordo de la Hyundai a urcat si el pe podiumul final, in urma unei lupte intense cu Takamoto Katsuta de la Toyota, care a facut furori pana pe powerstage, unde spaniolul a reusit sa ii fure pozitia si sa urce pe trei.

Neuville a avut si el sansa lui la podium, insa belgianul a fost nevoit sa se multumeasca cu cea de-a cincea pozitie la general, dupa ce a avut parte de probleme de transmisie la modelul Hyundai i20 N Rally1.

Coechipierul lui Neuville de la Hyundai,  Ott Tanak , a terminat pe locul sase la general, dupa ce vineri a facut de doua ori pana, care l-au coborat pe campionul mondial din2019 de pe locul patru pana pe locul 10. 

Pierre-Louis Loubet a fost cel mai bun pilot Ford M-Sport care incheie raliul pe locul al saptelea, desi francezul ajunsese pana pe pozitia a patra la un moment dat.

Craig Breen a incheiat acst raliu dificil pe locul opt, dupa ce a pierdut timp pretios vineri, in urma unei pene. Acesta a avut a mai pierdut timp si din cauzaalegerii unui set nepotrivit de anvelope, dar si o problema la sistemul de franare in ziua de duminica. 

Adrien Fourmaux a fost al noualea la finalul raliului, dupa ce a pierdut trei minute sambata din cauza unei pene.  Rossel Yohan incheie top 10 de la Raliul Portugaliei 2022.

Recomandari pentru tine!