VIDEO: Costel Casuneanu a dominat prima zi la Trofeul Rasnov

Prima zi a noului sezon din Campionatul National de Viteza in Coasta a fost dominata de Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), care a obtinut cel mai bun timp atat in recunoasteri, cat si in antrenamentele cronometrate. Ploaia a ingreunat evolutia pilotilor, iar o parte au iesit in decor, iar altii au preferat sa nu mai urce in ultima mansa.

Un total de 75 de concurenti s-au aflat la startul Trofeului Rasnov Dekra by Icea Team. Chiar si in lipsa campionilor en-titre, lupta s-a anuntat intensa inca din prima mansa de recunoasteri. Toate cele 4 urcari de sambata au fost afectate de ploaia torentiala care s-a abautat asupra orasului brasovean.

Locul 3 anul trecut in clasamentul final al Categoriei II, Costel Casuneanu a preluat initiativa inca de la prima trecere pe cei 3,75 de kilometri, cand de altfel a stabilit si timpul de referinta al manselor de recunoasteri, 2:16,880.

Pilotul de pe Skoda Fabia R5 s-a impus si in a doua mansa, fiind urmat de Claudiu Erhan (Mitsubishi Evo 9), cu 02:22,566, si Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3 Cup). In cea de-a doua mansa, Pitigoi a pierdut controlul masinii de concurs si a iesit in decor, insa e posibil sa revina maine in concurs. Accident a avut si Ciprian Lupu (VW Golf 6 GTI), dupa un prim timp intermediar excelent.
Cele mai mari probleme in privinta performantei din cauza vremii le-au avut monoposturile. Singurul care a reusit sa ramana aproape de top a fost favoritul local Octavian Ciovica (Radical SR8), cu 02:23,317, pe locul 4 in recunoasteri, in vreme ce Emil Ghinea (Norma M20F) a incheiat cu 02:38,866, iar Botond Szabo (Radical SR3) un 02:40,462.

In singura mansa de antrenamente cronometrate in care a luat startul, Costel Casuneanu a mai coborat peste 6 secunde fata de primele doua urcari, bifand un 2:10,790, in vreme ce Ciovica a revenit spectaculos, dar nu suficient pentru a-l ajunge pe lider, brasoveanul incheind cu 0,292. Locul 3 din antrenamentele cronometrate a fost ocupat de bulgarul Iskren Veselinov (Honda Civic), cu 02:15,122, timp stabilit pe a doua urcare, atunci cand majoritatea favoritilor a preferat sa nu mai ia startul, traseul fiind extrem de incomod din cauza ploii.

In Top 10 dupa prima zi de la Trofeul Rasnov Dekra by Icea Team s-au mai clasat Claudiu Erhan, Dudu Senchea, Pavel Shenkov, Matei Stancu, Bogdan Rusea, Mihai Manole si juniorul Matei Voicu, acesta fiind surpriza placuta a unei zi dificile pentru toti concurentii etapei inaugurale a sezonului 2022.

 

La Rasnov si-a facut debutul si tanara Alexandra Teslovan, in varsta de numai 16 ani, aceasta concurand in divizia a doua a campionatului. Fosta participanta la etapele de indemanare si slalom paralel, Alexandra este fiica pilotului de raliuri, Adrian Teslovan. La etapa au fost trei prezente feminine, pe langa Alexandra mai concurand Antonia Ioana Tanasie si Sabrina Camarda.

Prognoza meteo nu se anunta nici duminica favorabila pentru viteza in coasta, insa pilotii vor da totul pentru victorie la general si in grupe, etapa fiind transmisa in direct atat pe Look Sport 3, cat si pe canalul de Youtube al FRAS, incepand cu ora 12:45.

 

sursa articol: fras.ro

foto: Flavius Croitoriu / rally art.ro

 

Recomandari pentru tine!