Victorie pentru Simone Tempestini si Sergiu Itu la Raliul Argesului 2024

Dupa ce prima etapa din campionat desfasurata in Harghita a avut ghinion si a abandonat, acum a reusit sa domine Raliul Argesului, obtinand cel mai bun timp in 5 din cele 9 probe speciale.

Simone Tempestini si Sergiu-Sebastian Itu, echipajul de top al Napoca Rally Academy, au demonstrat inca o data maiestrie si determinare pe traseele sinuoase ale Raliului Argesului, reusind sa se impuna in competitia argeseana si sa-si adjudeceprima treapta a podiumului general. Aceasta marcheaza a cincea lor victorie in cadrul acestui raliu, consolidandu-si astfel pozitia de echipaj de elita in sportul autohton de raliuri.

Echipajul bulgar compus din Martin Surilov si Zdravko Zdravkov a oferit o performanta remarcabila, asigurandu-si locul secund, la o diferenta de +38,8 secunde in spatele liderilor. Performanta lor de exceptie pe proba Power Stage „Barajul Vidraru” le-a adus recunoasterea si admiratia tuturor celor prezenti, subliniind astfel nivelul competitiv in crestere al Raliului Argesului.

Competitia a fost intensa pana in ultimele momente, iar echipajul brasovean format din Andrei Girtofan si Doru Vraja a completat podiumul cu modelul Skoda Fabia Rally2, la o distanta de +50,1 secunde de Simone si Sergiu, reusind totodata sa urce in fotoliul de lideri in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri.

Raliul Argesului
Foto credit: RallyPhoto Hunters

Sebastian Scirlet si Sebastian Itu au reusit sa castige la doua roti motrice fata

La bordul unui model Peugeot 208 Rally4, Sebastian Scirlet si Sebastian Itu au reusit sa se impuna in cadrul grupei dedicate modelelor cu tractiune fata, urmati de Andrei Budai si Lucian Budai care termina raliul la +31,6 secunde in spatele lui Scirlet pe un model Citroen DS3. Pozitia a treia i-a revenit echipajului Eliott Delecour si Mathieu Coppa pe un model Renault Clio Rally 5, cei doi terminand Raliul Argesului  la +34,4 secunde.

La Debutanti, echipajul francez Eliott DELECOUR si Mathieu COPPA reusesc sa ocupe prima treapta a podiumului, urmati de italienii Sandrin Tommaso si Marcon Alberto care au ocupat treapta secunda. Ultima treapta a podiumului debutantilor, i-a revenit echipajului format din Vasile Mircea ILE si Alina Bianca Pop, cei doi alergand pe un model Peugeot 208 R2.

In clasamentul Juniorilor, Sebastian Scirlet a reusit sa urce din nou pe prima treapta, urmat de Eliott DELECOUR pe locul secund, iar italianul Sandrin Tommaso termina raliul pe trei.

Foto credit: RallyPhoto Hunters

Dueluri interesante in Cupele Monomarca din Campionatul National de Raliuri in Arges

Florian POPESCU/Radu TALASMAN reusesc sa obtina prima pozitie in cadrul Cupei Dacia, iar Radu LUCA/Dorina LUCA incheie pe pozitia a doua, fiind singurele echipaje care au reusit sa incheie acest raliu.

In cadrul Swift Cup, Mihnea HANEA/Levente CSEGZY reusesc sa obtina prima treapta a podiumului, urmati indeaproape de timisorenii Emanuel RESIGA si Denisa RESIGA care termina cu un handicap de 1 minut si 7.2 secunde dupa cele 9 probe speciale. Alexandru CAZACU alaturi de Denisa-Alexia PARTENI termina raliul pe pozitia a treia in cadrul cupei monomarca, la aproape doua minute intarziere fata de lideri.

David TARTA/Mihai SANDU au reusit sa urce pe prima treapta in cadrul cupei 208 R2 Cup, fiind urmati de Sandrin TOMMASO/Alberto MARCON care incheie cea de-a doua etapa din CNR pe pozitia secunda in cadrul cupei. Pozitia a treia i-a revenit echipajului Marius Ioan SINCRAIANU/Cosmin-Dumitru DIACU.

Cupa Clio Rally5 Challenge a fost castigata de Eliott DELECOUR, secondat de Mathieu COPPA, echipajul francez a fost urmat de banatenii Samuil MIRCEA si George MARINESCU care termina acest raliu pe pozitia a doua in cadrul cupei.

Vezi aici clasamentele provizorii de la Raliul Argesului 2024

Clasamentele si rezultatele probelor speciale se pot vedea pe live.fras.ro

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri, va avea loc in perioada 31 mai-1 iunie 2024 in Maramures, acolo unde se va desfasura Raliul Maramuresului

Recomandari pentru tine!