Victorie pentru Emil Ghinea la Cupa Mediasului 2023

Digiqole Ad

Emil Ghinea ( Norma M20F ) a reusit sa castige Cupa Mediasului 2023, dupa o evolutie superba si clara in prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta. Mangaliotul a reusit sa obtina cel mai bun timp in toate mansele, exceptand prima urcare de recunoasteri de sambata, obtinand si titulatura de King Of The Hill, gratie timpului obtinut in mansa a doua de antrenamente, 1 minut si 29,437 sec.

Pozitia secunda i-a revenit campionului en-titre, Octavian Ciovica, care incheie la +8,512 secunde in spatele lui Ghinea, brasoveanul pilotand acelasi Radical SR8 pe care l-am vazut si in anii precedenti. 

Revenit in campionat, resiteanul Claudiu Ciuca obtine cea de-a treia treapta a podiumului general la bordul unui turism de Categoria I, Seat Cupra TCR, fiind mai lent cu 12,346 secunde decat castigatorul acestei etape. Tot acesta, a reusit sa isi treaca in cont victoria la Categoria I, invingandu-l pe Dominic Marcu ( Tesla Model 3 Performance ) care termina pe doi, dar si pe Andrei Precup (  Seat Toledo) cu #locomotivaderesita, care incheie pe pozitia a treia.

Ghinea s-a impus si la Categoria II, in fata lui Ciovica si a lui Razvan Dragomir care a readus modelul Silver Car S2 in nationalul de viteza in coasta.

Sursa foto: Balázs Attila – rallyphoto.ro

Zsolt Patakfalvi a fost singurul care a reusit sa parcurga mansele de concurs de la Grupa 2, iar Claudiu Ciuca pleaca catre Resita cu un bagaj plin de la Medias, acesta obtinand victoria si la Grupa 3, subclasandu-l pe Florin Durche care a participat pe superbul model Mitsubishi Lancer EVO 9. Pozitia a treia i-a revenit pilotului de raliuri, Bogdan Moldovan ( Ford Fiesta Proto ), care a efectuat un antrenament foarte bun inaintea Raliului Argesului din Campionatul National de Raliuri  care va avea loc weekendul viitor, 27-28 Mai 2023.

La Grupa 4 s-a impus Alin Opritescu la bordul unui Seat Leon, acelasi model pe care a alergat si Ovidiu Ponea, terminand etapa pe pozitia secunda la grupa. Dragos Iulian Bizoi incheie podiumul, avand un ecart de 5 secunde si jumatate dupa cele doua manse de concurs pe care le-a parcurs la bordul modelului Renault Megane 2 RS.

Resita a fost reprezentata intr-un numar mare la start, Andrei Precup reusind sa castiga Grupa 5 in fata altor doi resiteni, Razvan Gosta ( VW Golf IV DSL ) care incheie pe doi si Darius Vilsan, care a fost prezent la start cu al sau BMW 325i, insa cu un motor de imprumut, mai putin performant decat cel pe care il avea pe masina.

Grupa 6 a fost una foarte disputata, avand 11 piloti la start, iar castigator a fost Silviu Parnuta pe modelul Peugeot 206 RC, urmat la doar 4 zecimi de secunda de Bogdan Toma ( Peugeot 208 R2 ) si de Florin Dragomir ( Honda Civic ) la +1,241 secunde, acesta terminand pe trei.

Cea mai disputata a fost Grupa 7, Lorand Laszlo reusind sa isi treaca in cont victoria cu al sau VW Polo GTI, urmat de timisoreanul Alexandru Krepelka pe o Honda Civic. Debutantul Cristian Buzila a reusit sa urce pe cea de-a treia treapta a podumiului, acesta din urma pilotand un Renault Twingo.

Clasamentele finale se pot vedea aici, sau pe www.live.fras.ro

Recomandari pentru tine!