Victorie pentru Csongor Szabo si Robert Maior dupa o lupta frumoasa pe probele Transilvania Rally

  • Transilvania Rally 2016, etapa cu numarul 6 din sezonul 2016 al Campionatului National de Raliuri, s-a desfasurat pe probele de asfalt de langa Cluj-Napoca
  • Dupa o lupta de zile mari pe probele speciale, Csongor si Robert s-au impus in Swift Sport Cup
  • Echipajul s-a clasat la final pe locul secund in cadrul clasei 9 si pe ultima treapta a podiumului in clasamentul dedicat masinilor cu 2 Roti Motrice

 

Csongor Szabo - Transilvania Rally 2016 (2)

Dupa o etapa care nu s-a sfarsit asa cum si-au dorit, fiind nevoiti sa abandoneze la Raliul Moldovei-Moinesti, Csongor Szabo si Robert Maior au plecat spre Cluj cu obiectivele bine stabilite – sa aiba un ritm excelent pe probele speciale, fara greseala, care sa le aduca victoria in cadrul cupei monomarca Swift Sport Cup si o clasare pe podiumul clasei 9. Transilvania Rally a programat 10 probe speciale pe asfaltul din Muntii Apuseni si din zona orasului Cluj-Napoca, dar si doua superspeciale in oras – una in punctul zero al Clujului, Piata Unirii, si una in parcarea centrului comercial Polus Center, ambele superspeciale fiind un magnet pentru spectatori.

 

Dupa startul festiv in Piata Unirii, care s-a desfasurat joi seara, si testele oficiale de vineri dimineata, Csongor Szabo si Robert Maior erau pregatiti de probele speciale ale Transilvania Rally, cunoscute ca tehnice, rapide si inselatoare, cu multe capcane, dar si zone spectaculoase pentru fani. Prima zi de concurs a programat 4 probe speciale, printre care si cea mai lunga a raliului, “Manastireni”, dar si superspeciala din centrul Clujului, unde spectatorii au venit in numar foarte mare pentru a vedea echipajele evoluand.

 

Pe o prima proba foarte scurta a raliului, Csongor Szabo si Robert Maior termina pe locul secund in cadrul clasei 9 si a Swift Sport Cup, la putin peste o secunda de lider, ca mai apoi, pe speciala secunda, sa treaca in fruntea clasamentului cupei monomarca si sa isi pastreze locul secund in cadrul clasei. Inca din prima zi, lupta pe probele speciale cu echipajele Alex Ardelean/Horatiu Baltador si Peter Kelemen/Marcus Andreoiu a fost una de zile mari, cele trei echipaje de pe podiumul Swift Sport Cup clasandu-se la diferente de cateva secunde. A treia si a patra speciala se desfasoara in aceeasi nota, iar Csongor Szabo si Robert Maior incheie prima zi a Transilvania Rally pe locul secund in cadrul clasei 9 si in fruntea Swift Sport Cup, diferenta de mai putin de o secunda fata de urmatorul clasat anuntand o lupta stransa in ziua secunda: “Un inceput foarte bun de raliu, suntem multumiti de ritm si de timpi. Maine va fi o zi mai lunga si mai dificila, dar noi vom pastra aceeasi viteza pe probele speciale” a spus Csongor la finalul primei zile de concurs.

 

Ziua secunda a Transilvania Rally incepe cu o clasare pe podiumul clasei si a cupei monomarca pentru Csongor si Robert, ca mai apoi a doua proba a zilei sa fie anulata din cauza unor probleme tehnice organizatorice. Unul dintre echipajele implicate in lupta Swift Sport Cup abandoneaza pe PS7, astfel incat lupta pentru victorie urma sa se dea in doi, cu urmatoarele echipaje din clasament aflate la o distanta considerabila. Peter Kelemen si Marcus Andreoiu se impun pe trei speciale consecutive si astfel, dupa PS8, se aflau la mai putin de doua secunde de Csongor si Robert. Cu Power Stage-ul si superspeciala de la Polus Center Cluj ramase de desfasurat, Szabo si Maior ataca si se impun in Swift Sport Cup, acumuland trei puncte suplimentare in cupa monomarca si doua in cadrul clasei 9 si se mentin in fata echipajului advers. Proba spectacol ramane o formalitate, Csongor Szabo si Robert Maior impunandu-se in ambele clasamente si sfarsind raliul excelent: cu o victorie in Swift Sport Cup si un loc secund in cadrul clasei 9.

 

A fost un weekend greu, asa cum ne asteptam inainte de start, cu o lupta de zile mari, frumoasa, cu timpi foarte apropiati cu adversarii nostri. Am facut cateva greseli minore care ne-au costat timp, dar suntem foarte multumiti de rezultat!” a declarat Csongor la finalul Transilvania Rally. Pe langa cele doua clasari excelente in cadrul clasei 9 si a Swift Sport Cup, Csongor si Robert au obtinut si ultima treapta a podiumului in clasamentul dedicat masinilor cu 2 Roti Motrice.

 

In urma rezultatului excelent de la Transilvania Rally, Csongor Szabo si Robert Maior urca, din nou, in fruntea clasamentului Swift Sport Cup si isi consolideaza pozitia secunda in cadrul clasei 9, plecand cu prima sansa in cupa monomarca la etapa urmatoare, Raliul Iasului, care se va desfasura pe macadam in perioada 9-10 septembrie. “Dupa rezultatul de la Cluj, ne-am recapatat increderea si plecam spre urmatoarea etapa, de la Iasi, la fel de optimisti si hotarati sa avem un ritm bun si sa ne mentinem in fruntea Cupei Suzuki.” a incheiat Csongor Szabo.

 

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica, Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag, Zarah Moden, New Fashion si Observatorul de Covasna.

 

Credit foto: RallyCow

Recomandari pentru tine!