Vettel: Celor de la Ferrari le va fi mult mai dor de mine

Vettel se pregateste de ultimele trei etape, in monopostul rosu si spune ca experienta aceasta, seamana cu finalul unei relatii, dar a tinut sa adauge, cu un zambet, ideea ca celor de la Ferrari le va fi „mult mai dor” de el, decat invers. Acest sezon, incheie un parteneriat de 6 ani, dintre pilotul german si Scuderie.

Chiar inainte de prima cursa din 2020 (Grand Prix-ul Austriei), Seb a fost informat de Ferrari ca nu se doreste prelungirea contractului. In schimb, Scuderia a decis sa semneze cu Sainz, iar Vettel, a anuntat dupa cateva luni, ca isi va continua parcursul in F1, cu Aston Martin (Racing Point).

Vettel spune ca ii „va lipsi Ferrari”, deoarece este echipa pe care a urmarit-o din copilarie, fiind un fan inrait a lui Michael Schumacher. Dar Seb, nu a reusit sa obtina titluri cu formatia italiana si va incheia ultimul sezon la Ferrari, destul de in spate in clasament.

„Va fi ca finalul unei relatii. Imi va fi dor de oameni, de spirit, de legenda Ferrari, care m-a inspirat de cand eram mic, prin Michael Schumacher. Cand faci parte dintr-o echipa, ajungi sa intelegi ce se intampla in spatele cortinei si sa cunosti anumiti oameni. Cred ca lor le va fi mult mai dor de mine, dar vestea buna e ca ii voi revedea pe cativa dintre ei si anul viitor, dar sub o alta infatisare.”

Pilotul de 33 de ani, abia asteapta sa dea piept noii provocari de la Aston Martin (actuala Racing Point). A jurat sa se dedice cu totul in acest proiect: „Cred ca va fi o provocare exceptionala. Va trebui sa cunosc intreaga echipa si ritmul in care functioneaza, pentru a putea sa ii ajut sa progreseze.”

Vettel se va alatura gruplui Aston Martin in ianuarie 2021, iar viitorul sau sef, Otmar Szafnauer, spune ca echipa nici macar nu s-a gandit sa ii intrebe pe cei de la Ferrari, daca ar vrea sa incheie contractul actual cu Seb, mai devreme: „Pana in ianuarie, Sebastian este legat prin contract, de Ferrari, iar noi nu i-am intrebat inca, daca ar vrea sa il elibereze mai repede, pentru noi.”

sursa articol: gp24.ro

sursa foto: Sky Sports

 

Recomandari pentru tine!