Ogier e pregatit sa aduca prima victorie cu Toyota Yaris

Sebastien Ogier considera ca a venit timpul sa ridice nivelul de pilotaj si sa lupte pentru prima sa victorie din 2020 la Rally Guanajuato Mexic, etapa ce se va desfasura intre 12-15 Martie.

Campionul mondial din anii precedenti s-a acomodat rapid cu modelul Yaris de cand a semnat cu Toyota Gazoo Racing. Dupa ce la Monte Carlo acesta a reusit sa obtina cea de-a doua pozitie la general, fiind la finalul raliului la  +12.6 sec. in spatele lui Thierry Neuville, la a doua etapa care s-a desfasurat in Suedia, Ogier a reusit sa obtinea cel de-al patrulea timp la general la bordul modelului Yaris de la Toyota.

Este pentru prima data din 2012 cand Ogier nu a castigat una dintre cele doua runde de deschidere. In ciuda unui inceput neplacut pentru propriile sale standarde inalte, Ogier este la doar cinci puncte in spatele lui Elfyn Evans si Thierry Neuville, care impart prima pozitie la general a campionatului dupa cele 2 etape, acestia avand fiecare 42 de puncte, pe cand Ogier are 37 puncte.

Sursa foto: wrc.com

Francezul isi doreste mai mult de la prima etapa pe macadam din acest sezon si spera sa isi ridice nivelul si sa reuseasca sa isi adjudece prima victorie de etapa din 2020 si prima cu cei de la Toyota.

Sentimentul pe care il am in masina este foarte bun si sunt convins ca aceste prime doua rezultate sunt o baza solida pentru noi. De asemenea, trebuie sa tinem cont ca acest campionat este lung si a fost intr-adevar un rezultat decent in Suedia pentru noi in ceea ce priveste intreg sezonul. Acum suntem la cinci puncte in spatele lui Neuville si Evans, iar acest lucru ne pune intr-o pozitie favorabila pentru urmatorea etapa pe care speram sa o adjudecam. ” a spus Sebastien Ogier

Raliul Mexicului este prima etapa din actualul sezon care se va deasfasura pe macadam, avand un numar de 24 de probe speciale in lungime totala de 325.28 km.

Recomandari pentru tine!