Toyota a prezentat versiunea finala a lui Rally1 hibrid GR Yaris

Toyota a prezentat versiunea finala a lui Rally1 hibrid GR Yaris, care va concura in Campionatul Mondial de Raliuri din 2022.

Marca japoneza si-a dezvaluit noua masina odata cu lansarea oficiala a sezonului 2022 a WRC la Hangar-7 din Salzburg, Austria.

Toyota a ales sa continue cu aceleasi culori, rosu, alb si negru, aceleasi  cu care si-a facut debutul pe modelul Yaris sezonul trecut. Cu toate acestea, pentru a evidentia noile reglementari Rally1, pe lateralul acestuia se vede emblema HY, iar pe modelul aceste sa vad si prize de aer proeminente pentru racirea unitatii hibride.

Conform noilor reglementari, GR Yaris dispune de o unitate hibrida de 100 kW conectata la un motor cu combustie interna turbo de 1,6 litri care poate produce 500 de cai putere in perioade scurte atunci cand lucreaza in tandem.

Pilotii vor putea initia cresteri de putere hibride utilizand pedala de acceleratie si vor debloca cresteri suplimentare in etape daca regenereaza cel putin 30 de kilojulii de energie la franare. 

Masinile de Rally1 sunt construite in jurul unui nou sasiu mai sigur, din otel, construit de la zero, fara a utiliza o baza de masina de productie. In comparatie cu predecesorii lor, vehiculele vor fi cu aproximativ 70 kg mai grele, vor avea o aerodinamica redusa cu 15%, vor avea o cursa mai mica a suspensiei si vor fi fara diferente centrale.

Campionii actuali la constructori se vor prezenta cu patru modele GR Yaris in acest sezon. Vicecampionul de anul trecut, Elfyn Evans si Kalle Rovanpera, sunt pilotii care vor alerga cu norma intreaga in acest sezon.

Sebastien Ogier, de opt ori campion WRC, nu isi va apara titlul castigat anul trecut, dupa ce a ales sa-si reduca participarile la etape in acest sezon. In schimb, francezul va imparti a treia masina cu finlandezul Esapekka Lappi.

Ogier va incepe sezonul la Monte Carlo weekendul viitor, Lappi fiind pregatit pentru prima sa etapa in Suedia, etapa care se desfasoara in februarie.

Cea de-a patra masina va fi pilotata de japonezul Takamoto Katsuta, careva  va fi in postura de pilot de dezvoltare a echipei pentru un al doilea sezon complet. 

Toyota a efectuat ultimele pregatiri pentru noul sezon saptamana aceasta in Franta, inaintea deschiderii sezonului de la Monte Carlo din 20-23 ianuarie.  

Recomandari pentru tine!