WRC 2020 aduce 3 tari noi in calendarul competitional

Australia, Corsica si Spania au fost scoase din circuitul World Rally Championship 2020, iar in locul acestora au aparut pe lista Japonia, Noua Zeelanda si Kenya, marcand pentru prima data in istoria WRC organizarea etapelor pe 6 continente intr-un singur sezon ( Europe, America de Nord, America de Sud, Asia, Africa si Australia ).

calendar wrc 2020

Promoterul WRC a renuntat la doua etapa din Europa, acestia dorind sa dezvolte un profil global al campionatului. Dupa o absenta de 10 ani, Raliul Japoniei revine in calendar si va puncta ca si ultima etapa din sezonul viitor ( 19 – 22 Noiembrie 2020 ). Noua Zeelanda va puncta ca si etapa a X-a si se va desfasura intre 3-6 septembrie 2020, asta dupa o absenta de 8 ani din calendar.

Raliul din Kenya este unul dintre cele mai legendare etape din istoria WRC, fiind reintrodus dupa 18 ani in calendar si este programat sa se desfasoare intre 16-19 iulie 2020, fiind etapa cu numarul opt din campionat. Ultima etapa in aceasta tara s-a desfasurat in 2002, etapa adjudecata de legendarul Colin McRae la bordul unui Ford Focus RS WRC 02.

Safari Rally ( Kenya ) este legendara pentru dificultatea raliului, probele speciale fiind foarte murdare, acoperite cu pietris, vreme imprevizibila, capcane foarte multe, iar probele erau chiar si de trei ori mai lungi decat cele din alte etape, aparand pericole de neegalat fata de celelalte etape.

Din sezonul 2020, promoterul din Kenya a reusit sa dezvolte un program modern, care sa se potriveasca cerintelor WRC 2020, insa acesta a declarat ca ramane la aproximativ aceleasi probe speciale care au facut acest raliu legendar.

Recomandari pentru tine!