Simone Tempestini castiga prima etapa de Masters, Trofeul Rasnov 2023.

Simone Tempestini a castigat Trofeul Rasnov 2023, prima etapa din noul campionat Trofeul National Masters de viteza in coasta.

Mihai Leu ( Audi R8 GT3 LMS ) reuseste sa obtina pozitia a doua la general, cu o diferenta de +7,161 secunde in spatele liderului, fiind urmat la o diferenta de 4 miimi de Alexandru Pitigoi ( Porsche 911 GT3 CUP ), acesta fiind la +7,165 secunde in spatele lui Simone.

Jerome France, la bordul unui model Norma M20FC, a dominat categoric mansele de recunoasteri si antrenamente de la Rasnov, reusind sa obtina cel mai bun timp pe cei 4 km, adica 1 minut si 52,602 secunde.

Francezul a fost urmat de brasoveanul Octavian Ciovica, care reuseste sa obtina al doilea timp la bordul unui Radical SR8, insa odata cu prima mansa de concurs, totul s-a schimbat, dupa ce ploaia si-a facut aparitia spre sfarsitul primei manse si a pus in dificultate evolutiile favoritilor la castigarea etapei care au parcurs traseul pe ud.

 Costel Casuneanu a fost cel mai rapid pe prima mansa de concurs la bordul unui monopost Porsche Wolf Mistral, urmat la aproape 6 secunde de Cosmin Ion ( Peugeot 308 TCR ) si de Mihai Leu pe un Audi R8 GT3 LMS.

Resiteanul Claudiu Ciuca obtine cel de-al patrulea timp la bordul modelului Seat Cupra TCR, fiind la + 6,848 secunde in spatele liderului, iar Simone Tempestini incheie prima mansa la + 7,326 secunde de Casuneanu, care ii plasa pe pozitia a cincea.

Dupa aceasta prima mansa, marele favorit a devenit Casuneanu, insa ploaia care a pus mari probleme la finalul primei manse s-a oprit inainte de startul mansei secunde, marele favorit a avut parte de o rasucire pe traseu, unde a pierdut peste 40 de secunde, astfel ca a pierdut sansa la victorie.

Pilotul NRA, Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), a profitat de situatie si a fortat, reusind sa isi treaca in cont victoria mansei secunde, care l-a si adus in postura de castigator a Trofeului Rasnov 2023, fiind urmat pe aceasta mansa de Ciovica si de Jerome France.

Ploaia m-a ajutat, trebuie sa recunosc, sa castig etapa. Sunt bucuros, mai ales ca in doua saptamani incepe si campionatul de raliuri. Voi concura cu aceeasi masina si e incurajator pentru mine”, a spus Simone la finalul etapei.

Simone Tempestini (Porsche 997 RG-T) / Photo by: RallyPhoto Hunters picture by Balázs Attila

Stimone a reusit sa isi treaca in cont si victoria la Categoria I, acolo unde a fost concurenta cea mai mare, urmat de Mihai Leu si Alexandru Pitigoi.

Brasoveanul Octavian Ciovica a reusit victoria la Categoria II, acolo unde Dragos Savloschi reuseste sa vina pe pozitia a doua cu modelul Radical Prosport EVO, iar Razvan Dragomir incheie pe pozitia a treia la aceasta categorie, revenind cu modelul Silver Car S2.

Mihai Leu a fost singurul pilot inscris la Grupa I, terminand etapa cu bine, iar Simone isi trece in cont victoria si la Grupa II, unde a avut duel doar cu Alexandru Pitigoi.

Cea mai disputata clasa de la Rasnov a avut un podium complet de modele TCR, Cosmin Ion ( Peugeot 308 TCR  ) reusind sa ocupe prima treapta la Grupa III, acesta fiind urmat de resitenii Claudiu Ciuca ( Seat Cupra TCR ) si George Schiopulescu ( Seat Leon Cupra TCR ).

Alexandru Popescu a fost singurul care a terminat etapa la Grupa IV, pe cand Andrei Precup a reusit sa inceapa noul sezon cu o victorie categorica la Grupa V, urmat de Mihai Plesa si de Loredan Stefan.

Claudiu Motoc castiga Grupa VI, urmat apoi pe podium de Vlad Colceriu si Bogdan Toma.

La categoria dedicata maisnilor electrice, Dominic Marcu s-a impus in fata lui Andrei Barbu.

Clasamente si timpi pe live.fras.ro

Pana la urmatoarea etapa din Trofeul Masters care se va desfasura la Ranca in perioada 10-11 Iunie, o sa avem parte de prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta, care se va desfasura la Medias in perioada 20-21 Mai 2023.

Recomandari pentru tine!