Jerome France castiga si doboara recordul la Transalpina Challenge

Victorie cu record pentru Jerome France la etapa a doua din Campionatului National de Viteza in Coasta Masters, Transalpina Challenge, care s-a desfasurat in weekendul 10-11 Iunie 2023.

Francezul a luat startul pe un prototip Norma M20FC pe traseul dintre Novaci si statiunea Ranca, reusind sa doboare recordul traseului detinut de Emil Nestor din anul 2020, atunci cand a reusit tot pe acelasi model Norma M20FC, un timp de 2:29,070 secunde. Jeroma a reusit sa incheie cei 5,250 m intr-un timp de 2:28,291 secunde in prima mansa de concurs.

Mangaliotul Emil Ghinea, in ciuda problemelor tehnice intampinate la modelul Norma M20F, acesta a reusit sa remedieze problemele inaintea celor doua manse de concurs, astfel ca, incheie etapa pe locul secund, iar la finalul celor doua manse se afla la 9,981 secunde de Jerome, in timp ce pe pozitia a treia s-a clasat Costel Casuneanu  pe Porsche Wolf Mistral, inregistrand un timp cu 18,122 secunde mai slab decat francezul.

Octavian Ciovica care piloteaza un Radical SR8, termina competitia pe pozitia a patra atat la general, cat si in cadrul Categoriei II, , fiind la aproape doua secunde in spatele lui Casuneanu. Dragos Savloschi incheie Transalpina Challenge in TOP5 cu modelul Radical Prosport Evo.

In cadrul Categoriei I, Alexandru Pitigoi reuseste sa isi treaca in cont victoria gorjeana, acesta fiind mai rapid cu aproape sase secunde decat Mihai Leu care termina pe doi cu al sau Audi R8 GT3 LMS, iar la Grupa 1 fiind singurul concurent inscris. O etapa reusita a avut si resiteanul Claudiu Ciuca, care termina pe a treia pozitie la bordul modelului Seat Leon Cupra TCR.

sursa foto: fb Dana Albeanu | Alexandru Pitigoi – Porsche 911 GT3 CUP

Pitigoi reuseste sa fie castigator si la Grupa 2, devansandu-l pe Florin Voicu cu al sau model  Ferrari 458 Challenge.

Grupa 3 a fost adjudecata de Claudiu Ciuca, avand un duel superb cu Dudu Senchea (  Mitsubishi Lancer EVO 8 ), cei doi fiind despartiti de aproape o secunda dupa cele doua manse de concurs. Un alt resitean s-a clasat pe pozitia a treia la bodul unui Seat Leon Cupra TCR, bineinteles fiind vorba despre George Schiopulescu.

Bulgarul Iskren Veselinov castiga in fata lui Cornel Coman in cadrul Grupei 4, cei doi fiind singuri in grupa, iar Catalin Tutuian reuseste victoria in cadrul Grupei 5, mai rapid cu putin peste 4 secunde decat Andrei Precup care incheie pe doi. Alexandru Krepelka incheie etapa de la Ranca pe pozitia a treia in cadrul grupei cu a sa Honda Civic.

Dominand ambele zile, Vlad Colceriu isi trece in cont victoria Grupei 6, urmat de Claudiu Motoc la 10 secunde distanta si de Bogdan Toma, cei trei piloti luand startul cu modelul Peugeot 208 R2.

Rezultatele complete de la Transalpina Challenge sunt disponibile aici.

Urmatoarea etapa din Campionatului National de Viteza in Coasta Masters va avea loc la Sinaia in perioada 22-23 Iulie, insa pana atunci, ne vedem in Harghita in perioada 17-18 iunie, atunci cand se desfasoara etapa a doua din Campionatului National de Viteza in Coasta, Harghita Hill Climb Challenge.

Recomandari pentru tine!