Lupte interesante duse Sambata la Trofeul Rasnov 2024, urmeaza mansele de concurs Duminica

Trofeul Rasnov powered by Pro-X, Editia numar 55 a acestei curse a adus in prim dueluri electrizante, iar inaugurala a confirmat asteptari entuziastilor din campionatele de viteza in coasta.

Pe traseul care strabate Valea Cetatii, duelurile Ciovica-Ghinea si Pitigoi-Ionescu Cristea au oferit un spectacol automobilistic, disputandu-si fiecare clipa in goana dupa ceasul perfect. Octavian Ciovica, cu radacini adanc infipte in orasul de la poalele Tampei, a imprimat un ritm alert chiar de la mansele de recunoastere, stabilit timpul de referinta la 01:55,663 si continuand sa-si impuna dominatia si in sesiunile de antrenament cronometrat, cu un timp apropiat de 01:55,739.

Emil Ghinea, venit de pe litoral, nu a cedat teren, raspunzand cu o determinare feroce in cea de-a doua parte a zilei si inchizandu-si evolutiile la doar patru zecimi in urma liderului. Competitia s-a infierbantat, iar Trofeul Rasnov a devenit un adevarat camp de batalie pentru acesti piloti talentati.

 

In paralel, la categoria I, Horatiu Ionescu Cristea a dominat scena cu o masinarie germana de precizie, Porsche, stabilind timpul cel mai bun in mansele de recunoastere la 02:00,076. Alexandru ‘Dodo’ Pitigoi, detinatorul titlului Trofeului National Masters [categoria I], nu s-a lasat intimidat si a ripostat cu un timp impresionant de 01:59,550, revendicand pozitia de lider al categoriei cu o marja infima, dar decisiva.

De remarcat este si prestatia lui Radu Benea, care, la bordul unui Ferrari 488 Challenge Evo, a reusit sa-si asigure locul al treilea in categoria I si TOP 5-ul zilei, semnaland o prezenta puternica la reintoarcerea in acest campionat de coasta.

Dragos Savloschi si Razvan Dragomir au purtat o lupta tenace pentru suprematie, cu o diferenta de doar opt sutimi de secunda intre ei, demonstrand ca fiecare fractiune de timp este cruciala in lumea competitiei automobilistice.

Dominic Marcu, cu al optulea timp in clasamentul absolut si lider necontestat in Campionatul National de viteza in coasta, urmat indeaproape de Andrei Girtofan si Bogdan Duma, si-a consolidat pozitia in fruntea clasamentului general.

O performana de exceptie a reusit si Cosmin Ion, incheind ziua cu cel mai rapid timp in clasamentul vehiculelor TCR, facand din Trofeul Rasnov un eveniment de neratat pentru pasionati.

Dupa o zi plina de adrenalina si revirimente, privirile se indreapta catre mansele de concurs, care promit sa aduca si mai multa stralucire pe scena automobilistica. Transmise live, incepand cu orele 13:30 si respectiv 15:30, ele reprezinta oportunitatea de a urmari in timp real cum se scrie istoria in cele doua campionate de Viteza in Coasta la Rasnov.

Mansele se vor transmite live si pe pagina noastra de facebook, dar si pe pagina dedicata acestui eveniment – CNVC Rasnov

Sursa foto: M1Sport

Recomandari pentru tine!