Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul national de raliuri pentru al doilea an consecuti

Doar o luna ne mai departe de startul editiei cu numarul 32 a Raliului Harghitei powered by Toyota 2024, cel mai mare si important eveniment automobilistic din judetul Harghita. Organizata pentru prima oara in anul 1978, etapa harghiteana isi va desfasura in acest an cea de-a 11-a editie consecutiva.
Situatia din teren – reabilitarea si asfaltarea mai multor drumuri din judet – au constrans organizatorul Maxx Racing sa mearga pe aceeasi reteta ca si in urma cu doua sezoane. Astfel, Raliul Harghitei powered by Toyota 2024 propune un total 12 probe speciale de-a lungul a doua zile de concurs, in care echipajele participante vor avea de parcurs putin peste 500 km dintre care aproape 120 km urmand a fi cronometrati.

Nu doar probele speciale raman aceleasi in acest sezon, ci si cele mai importante locatii ale evenimentului. Parcul de service nu-si schimba locatia, urmand sa gazduiasca echipele tehnice de-a lungul acelorasi strazi Kossuth Lajos si Rakoczi Ferenc, in vreme ce festivitatile – atat de start cat si cele finale – se vor derula in Piata Marton Aron. Centrul administrativ si operational ramane neschimbat, la Hotelul Kukullo Tarnava – partener oficial al Raliului Harghitei powered by Toyota 2024.
Editia din acest sezon a etapei harghitene va debuta inca de miercuri [24 Aprilie] cu recunoasterile probelor speciale, programul acesta intinzandu-se pana vineri [26 Aprilie] inclusiv – pentru echipajele neparticipante la Shakedown. Desi vor lipsi activitatile sportive, ziua de joi [25 Aprilie] va fi una plina: la ora 12:00 se va desfasura conferinta de presa initiala, iar de la orele 13:00 reprezentantii tehnici ai Federatiei Romane de Automobilism Sportiv vor incepe verificarile tehnice initiale la sediul Toyota Harghita – partener oficial al Raliului Harghitei. Masinile de concurs vor poposi pentru scurt moment in parcul de service, ca mai apoi sa fie conduse catre scena amplasata in Piata Marton Aron, in vederea Startului Festiv si a prezentarii echipajelor, un prilej ce nu poate fi ratat de niciun fan al sportului cu motor.

Actiunea competitionala a Raliului Harghitei powered by Toyota 2024 incepe dis-de-dimineata in ziua de vineri [26 Aprilie] cu testele oficiale de la Forteni. Acolo, in trecerile repetate pe cei 2,85 km, echipajele vor avea prilejul sa efectueze ultimele setari inaintea startului efectiv in concurs. Si daca tot am spus de start, prima masina de concurs va parasi parcul de service la ora 15:00, indreptandu-se catre cea mai lunga proba a raliului. Speciala „Bucin” (28,70 km) va da tonul acestei editii a Raliului Harghitei powered by Toyota 2024, fiind urmata de bine-cunoscuta proba „Liban” (11,83 km) – ultima oprire inaintea Super Specialei „Arpad Dietrich” din centrul municipiului gazda, Odorheiu Secuiesc, proba spectacol care va pune punct primei zile de concurs a editiei 32.
Programul zilei de sambata [27 Aprilie] se va concentra aproape in intregime pe cursul superior al Homorodului Mic, fiind deja cunoscut atat publicului spectator dar mai ales concurentilor. Echipajele vor parcurge trei bucle identice a cate trei probe speciale distincte, speciala „Meresti” (6,13 km) deschizand balul zilei secunde. Aceasta va fi urmata de proba „Sanpaul” (6,35 km) cunoscuta nu doar pentru zona de start dintre lacuri ci si pentru denivelarile care pun la grea incercare echipajele prezente la start. Toate cele trei bucle se vor incheia cu celebra speciala a Raliului Harghitei powered by Toyota 2024: „Lueta”, care va marca si Power Stage-ul editiei pe cei 13,20 km. Cele mai rapide echipaje vor fi premiate in seara aceleiasi zile, pe scena amplasata in Piata Marton Aron.

Informatiile legate de program, harti si planul orar sunt disponibile pe www.raliulharghitei.ro/panou-afisaj

Raliul Harghitei powered by Toyota 2024 este un eveniment organizat de Clubul Sportiv Maxx Racing si de desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sustinerea Consiliului Judetean Harghita, Primariei Municipiului Odorheiu Secuiesc si a Directiei Judeteana pentru Sport Harghita

Partenerul de mobilitate al Raliului Harghitei este Euro-Car Trading – reprezentant autorizat al marcii Toyota in judetele Harghita si Mures

Documente Raliul Harghitei 2024

Recomandari pentru tine!