Podium pentru Norbert Maior în Campionatul European de Raliuri

Echipajul format din fratii Norbert Maior si Francesca Maior s-a clasat pe locul 2 la ERC3 Junior in Raliul Poloniei, prima etapa din Campionatul European de Raliuri. Cei doi se afla la numai a doua participare in competitia continentala dupa debutul de anul trecut, de la runda din Ungaria. Din pacate, Simone Tempestini si Sergiu Itu au abandonat inca din prima zi si au continuat in super rally doar pentru teste.

La bordul unui model Peugeot 208 Rally4, Norbert a inceput excelent raliul si a fost cel mai rapid pe prima proba speciala, iar pana la final nu a mai cedat podiumul la general. Mai mult, dupa PS13 a urcat pe 2 la general dupa ce norvegianul Ola Nore jr a avut probleme si a pierdut aproape 5 minute.

Pilotul in varsta de numai 22 de ani a incheiat cu stil raliul, asa cum l-a si inceput, a castigat si super speciala, asigurandu-si astfel primul podium din cariera in Campionatul European.

Pe langa podiumul de la ERC3 Junior, cei doi sportivi tricolori sunt pe 4 in ERC3 si pe 33 in clasamentul general ERC in conditiile in care la start au fost peste 40 de masini R5 sau Rally2. Victoria la general i-a revenit rusului Alexey Lukyanuk.

Celalalt echipaj tricolor, format din Simone Tempestini si Sergiu Itu, a inceput la fel de bine etapa din Polonia si se afla pe locul 5 la general dupa prima proba. Pe PS4, chiar inainte de finalul primei bucle a zilei de sambata, cutia de viteze a masinii de concurs Skoda Fabia Rally2 Evo a cedat, iar Tempestini a anuntat abandonul.

Duminica, echipajul campion al Romaniei a revenit in super rally, dar numai cu obiectivul de a face teste cu masina. Cu doua probe incheiate in Top 10, cei doi si-au anuntat din nou abandonul la PS13, insa sunt gata sa isi ia revansa in urmatoarea etapa, Raliul Letoniei, de la inceputul lunii iulie.

sursa foto si articol: fras.ro

Recomandari pentru tine!