Ogier lider după prima zi din Tour de Corse

Sebastien Ogier și Julien Ingrassia se impun după prima zi a Tour de Corse, aceștia fiind urmați în clasamentul general de către Neuville/Gilsoul la 33.6 secunde și de către Meeke/Nagle la 38.7 secunde.

Echipajul francez începe atacul încă de pe prima probă, lungă de 49.03 km, Ogier luându-i lui Loeb 9.7 secunde și lui Tanak 18 secunde. Lovitura de teatru a zilei avea însă să vină pe a doua probă a zilei, cand Loeb si Elena atacă prea tare un viraj de stânga și ies în decor, aceștia nereușind să continue după acest incident.

În cadrul categoriei Wrc 2 revelația etapei din Suedia Katsuta Takamoto iese din păcate în decor pe prima probă specială a zilei, intrând și el pe lista piloților abandonați. Fără să aibă un alt adversar foarte puternic, Jan Kopecky / Pavel Dresler câștigă în cadrul categoriei prima zi, fiind urmat totuși îndeaproape de Bonato/Boulloud (+20.8 secunde) pe un Citroen Ds3 R5. Pe locul 3 se află Veiby la peste un minut față de coechipierul său de la Skoda.

În cadrul categoriei Junior Wrc lideri sunt Terry Folb/Cristopher Guieu, urmați de Franceschi/Courbon la 10.9 secunde și de Bergkvist/Floene la 49.5 secunde.

Ziua de sâmbătă programează 6 probe speciale, acestea fiind transmise contra cost pe http://www.plus.wrc.com. Mâine începând cu ora 11:45  va fi transmisă o probă specială gratuit și pe http://www.redbull.tv, prin urmare sperăm să fiți parte a spectacolului Campionatului Mondial de Raliuri în număr cât mai mare.

Credit foto : wrc.com

sursa articol: rpmracingro.wordpress.com

Subiecte asemanatoare: