Nil Solans a castigat etapa de ERC din Portugalia – Rally Serras de Fafe e Felgueiras

Nil Solans a obtinut prima sa victorie in Campionatul European de Raliuri FIA (ERC) dupa o cursa dominanta la Raliul Serras de Fafe – Felgueiras care s-a desfasurat in weekendul 11-13 Martie 2022.

Tanarul in varsta de 29 de ani a reusit victoria de pe probele speciale de macadam, care au fost ingreunate de ploaie abundenta, ceata deasa si noroiul din Portugaliei. 

Solans a ocupat locul patru dupa desfasurarea superspecialei de vineri seara din centrul orasului Fafe, proba ce a fost adjudecata de Eric Cais. Prima proba speciala din dimineata zilei de sambata a fost adjudecata de Solans, acesta urcand in fotoliul de lider gratie victoriei de proba, iar de atunci a ramas in fruntea clasamentului general pana la finalul acestei etape.

Conditiile nefavorabile au dus la anularea a doua probe sambata, dar spaniolul a continuat sa-si consolideze locul in fruntea clasamentului, cu un avans de peste 14 secunde sambata seara in fata locului secund.

sursa: https://www.fiaerc.com/

Pilotul Volkswagen Polo GTI R5 a ramas calm pana la finalul etapei, in ciuda unui viraj ratat pe penultima proba, insa acesta a incheiat raliul cu un avantaj de 55.7 secunde in fata locului secund.

Armindo Araujo a ocupat locul secund, dupa ce i-a furat locul secund lui Georg Linnamae dupa desfasurarea Power Stage-ul de la finalul raliului, acesta luand startul la bordul unui model Skoda Fabia Rally2. 

Linnamae a completat podiumul la 3,8 secunde in spatele lui Araujo. Raliul a inceput puternic pentru estonian, dar ritmul lui a inceput sa scada dupa problemele care l-au incetinit sambata dupa-amiaza. Acesta a declarat la finalul probei de la Lameirinha, ca modelul sau Volkswagen Polo GTI R5 nu se poate conduce.

Campionatul se muta in regiunea Azore din Portugalia in mai putin de doua saptamani pentru runda a doua. Raliul Azore are loc in perioada 26 – 27 martie.

Clasamente si rezultate – https://www.fiaerc.com/erc/results

 

Top 1- – Prima etapa ERC

Recomandari pentru tine!