Tempestini si Maior la etapa europeana de la Roma

Romania va fi reprezentata de doua echipaje si la a treia etapa din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), care se va desfasura in acest weekend in capitala Italiei, la Roma. Un total de 114 echipaje s-au inscris la Rally di Roma Capitale 2021, iar aproape jumatate vor concura pe modele R5 sau Rally2.

Lotul tricolor va fi format din echipajele Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 evo) si Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 208 Rally4). La etapa trecuta, care avut loc in Letonia, Tempestini s-a clasat pe locul 10 la general, in timp ce Maior a incheiat pe 7 la ERC3 Junior, dupa ce a abandonat in prima zi si apoi a continuat ca super rally.

Tempestini este deja obisnuit cu etapa din tara in care s-a nascut, concurand de doua ori in etapa europeana de la Roma. Runda care are startul festiv la Colosseum este etapa europeana favorita pentru pilotul clujean, care a obtinut cele mai bune rezultate in competitia continentala aici. Atat in 2017, cat si in 2020, Simone s-a clasat pe locul 5 la general.

Raliul va debuta vineri si va avea un total de 13 probe speciale pe o lungime de 187.3 kilometri.

Sursa articol si foto: fras.ro

Recomandari pentru tine!